Betörték a nyírmihálydi iskola ablakait

Betörték a nyírmihálydi iskola ablakait
Betörték a nyírmihálydi iskola ablakait
Nyírmihálydi – Munkatársaink szerdán fél 10-kor indultak a helyszínre, ahol ismeretlen tettesek betörték a nyírmihálydi iskola ablakait szerda reggelre.  video

Huzatos tanterem és üvegszilánkok tengere fogadta szerdán reggel a nyírmihálydi iskolába érkező tanárokat és diákokat, az oktatási intézmény jónéhány ablaktábláját ugyanis ismeretlen tettesek törték be az éj leple alatt.
Sokadszor vandálkodtak
Még nem tudni, hogy a vandálok mi okból törtek-zúztak a Petőfi Sándor Általános Iskolánál, egy azonban biztos: a technikai dolgozók reggel 6 órakor megdöbbenve látták: mintegy 8-10 ablakot törtek be ismeretlen tettesek.
Az iskolába érkező gyerekeket hazaküldtük, mivel ilyen körülmények között lehetetlen volt megkezdeni az oktatást – tájékoztatott Monyók Ferencné iskolaigazgató. Hozzátette: nem először történt ilyesfajta rongálás az iskola kárára. Alig másfél hete, valamint a közelmúltban tartott jótékonysági bál idején szintén a vandalizmus áldozatává vált néhány üvegtábla!

Az intézmény első embere azonnal értesítette a lugosi kapitányságot az esetről, a kiérkező rendőrök adatokat rögzítettek, nyomokat kerestek, szemtanúk után kutattak. Így került a hatóság látókörébe egy háromfős, roma fiatalokból álló baráti társaság, melynek egyik tagját tegnap már kihallgatták.
Eltávot kaptak a diákok

A déli órákban egy felháborodott édesanya kamasz fiát kereste az iskolánál, akit – meg nem erősített információk szerint – kihallgatásra vittek az ügyben eljáró rendőrök. Állítja: csemetéje otthon töltötte az estét.
Bihari Zsófia pedagógusnak négy órája lett volna tegnap: két rajz és két történelem. Utóbbin Nagy Sándor tetteivel, illetve a II. világháború történéseivel ismerkedtek volna meg a diákok. A tanár elmondta: értetlenül áll a történtek előtt, az elmaradt órákat természetesen pótolni fogja a tudásra szomjazó ifjúság.

A 7. osztályos Rácz Judit jókedvűen sétált el napközben az iskolája előtt. A diák így mesélt a történésekről: – Reggel az igazgató néni bejelentette, hogy nem lesz tanítás, mindenki hazamehet. Ennek persze minden diák nagyon örült. Tévéztem, pihentem, meglátogattam a közelben lakó rokonomat. Remélem, azért fülön csípik a bűnösöket!
Megtudtuk:
A Petőfi Sándor Általános Iskolába jelenleg 278 diák jár alsó-, illetve felső tagozaton.
Az elmaradt tanórákat a diákoknak valószínűleg egy szombati napon kell pótolniuk a közeljövőben.
A történtek ellenére március 2-án 15 órától megrendezik a farsangi bált az iskola tornatermében.
– Palicz István –