Betonkeverőt és szőlőprést is használtak a kábítószer gyártásához Felsődobszán

Betonkeverőt és szőlőprést is használtak a kábítószer gyártásához Felsődobszán
Betonkeverőt és szőlőprést is használtak a kábítószer gyártásához Felsődobszán
Felsődobsza – Ipari mennyiségben szereztek be mákszalmát, amiből a „cola” fantázia nevű kábítószer gyártásába kezdtek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat ukrán és magyar állampolgárságú férfiakkal szemben.

fdobsza0-drog

Az ukrán ötlete volt

A vádirat szerint egy az eljárás során végig szökésben lévő ukrán állampolgár ötlete nyomán kezdődött a megvalósítás 2016 év elején. A fő szervező magyar férfi és ukrán társa Felsődobszán néztek ki egy üresen álló raktárépületet, ahol nyugodt körülmények között tudják előállítani a kábítószert. Egy céget is alapítottak, amely megvásárolta az ingatlant.

Ezután több személyt bevontak a folyamatba. Egyiküktől, akinek cége legálisan kereskedik mákszalmával, mely a jogszabályok szerint kábítószernek minősül, beszereztek 4 tonna növényi anyagot. A mákszalma a mák növény valamennyi része a magok kivételével. Az ebből kivonható hatóanyag a morfium, ami szintén kábítószer, a kemény drogok közé sorolható.

Mindent beszereztek

Társaik segítségével beszerezték a gyártáshoz szükséges eszközöket, így betonkeverőket, présgépet, gázpalackokat, hordókat, zsákokat és vegyi anyagokat.

A gyártást 2016 májusában kezdték, melyhez szintén ukrán és magyar állampolgárságú férfiakat fogadtak fel. A munkások tudták azt, hogy miben vesznek részt, munkájukért naponta 100 dollár munkabért kaptak.

felsodobsza1

A tevékenység egy hónapon keresztül folyt, amikor a rendőrség rajta ütött az illegális droglaboron. A helyszínen különböző készültségi fokban találtak és foglaltak le kábítószert, melynek mennyisége ezerszeresen meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. Mintegy 28 kg volt a tiszta hatóanyag tartalom.

A férfiakat őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba kerültek.

Akár életfogytiglan

Az ügyészség a kilenc vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyon elkobzást indítványozott.

A cselekmény büntetési tétele öttől húsz évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés.

– Szaniszló Bálint –


Rajtaütöttek a droggyárosokon
Miskolc - A Miskolci Járásbíróság egy újabb gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásba a „felsődobszai droglaboros” ügyben, akivel szemben kábítószer birtoklása bűntette miatt indult eljárás azért, mert a megalapozott gyanú szerint a többi gyanúsítottal együtt Felsődobsza külterületén morfin t...

Encs, Felsődobsza - Előzetes letartóztatásba helyzeték a hét felsődobszai drog­gyárost. Az Encsi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a hét embert, akik – mint írtuk – a megalapozott gyanú szerint egy Felsődobsza melletti „droglaborban” jelentős mennyiségű kábítószer előállítására k...

Az egykori TSZ-ben gyártották a drogot, Felsődobszán mindenki megdöbbent
Felsődobsza, Miskolc - A helyiek nem is sejtették, mi folyik abban a felsődobszai mezőgazdasági üzemben, ahol ukrán munkások ipari mennyiségben gyártottak kábítószert. Mindenki megdöbbent, mikor megtudták miért rohamozták meg kommandósok az egykori TSZ-t. A vámosok hónapok óta figyelték a héttagú...

Rajtaütöttek a droggyárosokon
Felsődobsza, Miskolc - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azokat a férfiakat, akik egy droglaborban dolgoztak Felsődobszán. Mint arról, korábban beszámoltunk az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség munkatársai Felsődobszán. Az illegális drog...

Illegális droglabor Felsődobszán - Ukrán munkások ipari mennyiségben gyártották a kábítószert
Felsődobsza, Miskolc - Az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség munkatársai Felsődobszán. Az illegális droglaborban külföldi munkások ipari mennyiségben gyártották a külföldre szánt kábítószert. A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága egy magya...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .