Friss hírek

2009.09.25. 13:16

Vasárnap tartják a Szívünk Napja 2009 - "Élj és Tégy a Szívedért" rendezvényt

<p>Világszerte, minden év szeptember utolsó vasárnapján tartják a Szív Napját. Nincs ez másként idén sem, hiszen idehaza kilenc helyszínen várják az érdeklõdõket a szervezõk a Szívünk Napja 2009 elnevezésû rendezvényen. Budapesten, a városligeti nagyréten, tíz órától este hatig ingyenes vércukor, koleszterin, has körfogat- és vérnyomásméréssel, szaktanácsadással és a nagy színpadon orvosi témájú beszélgetésekkel találkozhatnak az oda látogatók - mondta el a Független Hírügynökségnek Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának titkára.</p>

A szív és érrendszeri megbetegedések leginkább a rossz életmódra vezethetõk vissza. Ugyanakkor ez a betegségcsoport okozza idehaza az összes halálozás több mint felét.
Kiss Róbert Gábor szerint elég néhány évtized az elhanyagolt életvitelbõl és máris az elhízás, a magas vérnyomás, vércukor és koleszterinszint, valamint a dohányzás és a mozgásszegény életmód akár tíz évvel megrövidítheti egy ember életét.. Ezért fontosak az ehhez hasonló tömegrendezvények, hiszen a megelõzésre a lehetõ legkorábban fel kell hívni a társadalom figyelmét - tette hozzá.

A társaság titkára elmondta, hogy azokban az országokban, ahol védik az embereket a passzív dohányzástól, a szívinfarktusok száma szinte azonnal 20 százalékkal visszaesett.
A rendszeres testmozgással és azzal, ha csak annyi egészséges ételt eszik mindenki egy nap, amennyire a szervezetének szüksége van, nagyon sokat tehet mindenki azért, hogy a legkisebbre csökkentse a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!