Beteghez indultak a mentők – két mentő- és egy tűzoltóautó is elakadt a sárban

Két mentő- és egy tűzoltóautó is elakadt péntek délelőtt Százhalombattán, egy szántóföldön. Az első mentőkocsi egy betegért indult, de nem jutottak el a házhoz a felázott talaj miatt. Emiatt újabb mentőautót küldtek, olyat, amely jobban bírja a terepet, de végül ez is a földbe ragadt. Segítségükre tűzoltók érkeztek, de végül az ő járművük is a sár fogságába esett. A két mentőautót végül egy tűzoltóautó, míg a tűzoltóautót egy mezőgazdasági munkagép szabadította ki. A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

A mentőket péntek délelőtt értesítették, hogy egy 60 év körüli százhalombattai asszony rosszul lett. A nő házát csak egy szántóföldön át lehetett megközelíteni, azonban a hozzá siető mentőautó már néhány méter után elsüllyedt. A mentősök ekkor körülbelül egy kilométerre voltak az asszony otthonától, de végül gyalog indultak el, felszereléssel együtt, térdig gázolva a sárban. A helyszínre ezután egy úgynevezett négykerék-meghajtású kocsit, egy “terepjáró” mentőt küldtek. Végül ez a jármű sem ért célt, de valamivel tovább jutott: a szántóföld közepén akadt el. Hogy a bajba jutott kocsikat ki tudják szabadítani, értesítették a tűzoltókat – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Mindeközben a gyalogosan érkező mentősök elértek a beteg otthonához, akit megvizsgáltak. A nő nem volt közvetlen életveszélyben, de kórházba kellett vinni. Az asszonyért végül mentőhelikopter érkezett, amely a ház másik felén, egy szilárdabb részen le is tudott szállni. Az asszonyt stabil állapotban szállították egy budapesti klinikára.

Töttős Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az eset kapcsán elmondta: az érdi tűzoltók siettek a bajba jutott mentőautók segítségére, de végül az ő járművük sem tudott megküzdeni a felázott talajjal. A helyszínre újabb tűzoltókocsi érkezett, amely végül ki tudta szabadítani a két mentőautót, viszont “kollégáik” ekkor még nem jutottak ki sárból. Segítségükre tűzoltódaru indult, de mire odaért, egy arra járó mezőgazdasági munkagép kihúzta a földbe ragadt járművet.
hirdetés


hirdet�s