Beteg gyerekeket támogatnak a borlovagok

Akt.:
Sajgó Gábornét és Szabó Andrást borlovaggá avatták
Sajgó Gábornét és Szabó Andrást borlovaggá avatták - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A lillafüredi Palotaszálló adott otthont az István Nádor Borlovagrend jótékonysági gálájának és báljának.

A nagykorúságát, azaz a 18. születésnapját szombat-vasárnap ünnepelt borlovagrend vacsoráján jelen voltak a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének tagjai, továbbá az eseményre vendégek érkeztek a szerbiai Vajdaságból és Németországból is. Bevezetőként fröccsel locsolták meg azt az ezüstfenyőt, amit külföldről ajándékoztak a civilszervezetnek.

Soltész Rezső énekelt

A köszöntőt Czupper András elnök-nagymester tartotta, majd százhúszan remek hangulatban töltötték az estet. A borlovag avatási ceremónián két jelölt felelt meg a követelményeknek: Tolcsváról Sajgó Gáborné, a már harmadik generációs borászcsalád tulajdonosa, és a születésétől kezdve vak énekes, Szabó András, aki borlovag apródból lépett a tagtársai közé.

borlovag-avatas12-st

Az est sztárfellépője a nosztalgikus dalokat előadó Soltész Rezső volt, aki fergeteges hangulatot teremtett a meghívottak körében. A borlovagok azon túl, hogy szórakoztak, az évek óta gyakorolt jó szokásukat is továbbvitték: a tombolán befolyt összegből a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központja daganatos betegeinek gyógyulását támogatják, adományukat a közeljövőben adják át az intézménynek. Az esten egyébként Cey-Bert Róbert Gyula író és gasztronómus köszöntötte azokat a jótékonykodókat is, akik Szabó András új hangszerének megvásárlásához nyújtottak segítséget.

ÉM-KT