Beszélgetősátor mindenkinek

Felkeresheti bárki és bármilyen gonddal, témával péntekig a Szeretetszolgálat Alapítvány beszélgetősátrát a Kassai úti Campuson délután két óra és este tíz óra között. Itt megértő fülekre talál

Tanácsokat is adnak a beszélgető társak, de csak addig a területig, amíg hozzáértésük, kompetenciájuk tart. Tea, üdítő mellé ülve beszélgetnek, nem páciensként, hanem partnerként viszonyulnak a hozzájuk fordulókhoz – tudtuk meg Papp Saroltától, aki beszélgetőtárs a sátorban. – Az emberek nem tudják kibeszélni magukat. Ez a tapasztalatom. Sokan azért jönnek, hogy meghallgassuk őket. Szavakba öntik mindazt, amivel bírkóznak, s így kívülről tudják szemlélni, rendszerezni gondjaikat. Így könnyebben megoldják azokat – tette hozzá. S hangsúlyozta: eddig ugyan még nem kért senki a konkrét segítséget tőlük, de készülnek erre. Van lehetőség utólagos kapcsolattartásra a segítséget kérőknek és mindenkinek.

Filmek útján

Tizedik évfordulóját ünnepli a rendezvény, melynek része e lelki segítségnyújtás. Korábban a Tócóskertben találkozhattak az alapítvány és a helyi baptista gyülekezet nyári programjával a debreceniek. Másik sátor is áll a Campuson. Szerdától a Szeretetsátorban filmeket vetítenek délután négytől, és utána beszélgetés következik a látottak alapján felvetődő kérdésekről – ismertette Papp Sarolta. S elmondta, az idei rendezvény témája a hívő embereknek: miként mutatkozik meg az isteni szeretet hétköznapi életünkben. Ám nem csak keresztény embereket várnak, a filmek sem ilyen témájúak ezért. Eddig a Goodwill Hunting, a 21 gram című filmek után pénteken a Gladiátort nézhetik meg az érdeklődők ingyen.

Nincs belépő

A rendezvényt koncert váltja fel szombaton a Lovardában. Eredeti címén Dios de Pactos (Szövetségek Istene) című latin-amerikai musicel zenei részének ősbemutatója kezdődik 18 órakor – mondta Keczán János szervező. Mint folytatta, másnap 18 órától Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója tart beszámolót missziós útjaikról, és hogy miként gyűjtöttek hozzá lelki erőt. Többek között Taiföldről, ahol köztudottan nem igazán helyezik előtérbe a keresztény embereket, ők viszont elsők voltak, akit beengedtek segíteni akatasztrófa sújtotta országba.

P. É.