Friss hírek

2009.11.22. 11:29

Négy halott az indonéz kompbalesetben - 292 embert kimenekítettek

<p>Négyen életüket vesztették, 292 embert azonban sikerült élve kimenteni a tengerbõl azután, hogy elsüllyedt egy komp az Indonéziához tartozó Karimun sziget közelében - közölte a dél-kelet ázsiai ország tengeri szállításért felelõs vezetõ hivatalnoka. A Dumai Express társaság hajója helyi idõ szerint délelõtt 10-kor, a viharos idõben szenvedett balesetet.</p>

Az elsõ jelentések még arról számoltak be, hogy a kompon 226 ember utazott, késõbb ezt 242-re módosították, most pedig már csaknem 300 emberrõl beszélnek.
A 17 ezer szigetbõl álló Indonéziában gyakoriak a hajószerencsétlenségek, amelyeket sokszor épp az okoz, hogy - biztonsági elõírásokat figyelmen kívül hagyva - az engedélyezettnél több utast visznek magukkal a hajók.

Vasárnap egyébként a rossz idõben a Dumai Express egy másik kompja is balesetet szenvedett Szumátra közelében. A zátonyra futott kompon tartózkodó 278 embernek nem esett baja.

Az elmúlt egy évben két súlyos kompbaleset is történt Indonéziában: januárban 335 ember halt meg, amikor Sulawesi (korábbi nevén Celebesz) szigete mellett süllyedt el egy hajó; tavaly decemberben pedig 500-an vesztették életüket egy szerencsétlenségben Jáva közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!