Beszámolók, tervek a megyei közgyűlésen

Miskolc – Ülésezett a megyei közgyűlés csütörtökön, valamennyi előterjesztést elfogadták a képviselők.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése Török Dezső elnök vezetésével tegnap tartotta soron következő ülését a Megyeháza Dísztermében. Valamennyi napirendi pontot elfogadták, amelyek között szerepelt többek között a közgyűlés SZMSZ-ének és belső ellenőrzési tervének és 2015. évi közbeszerzési tervének módosítása.

Javaslatot terjesztettek elő az Eger Térsége Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesülettel történő megállapodás megkötésére.

Beszámoló hangzott el a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. évi tevékenységéről, a megye turisztikai, innovációs és demográfiai helyzetéről. A megyei közgyűlés elnöke beszámolt a megyei területfejlesztési tevékenységek előrehaladásáról és a 2014–20-as programozási időszakra való felkészülésről.

A képviselők tájékoztatást kaptak egyebek mellett a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a megyében működő irodájának munkájáról, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségének munkájáról a hazai és az európai uniós támogatások folyósítása terén. Beszámoló hangzott el a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács tevékenységéről és a megye ár- és belvízvédelmi helyzetéről 2015. II. félévét tekintve. Javaslatot fogadtak el a „Gyermekeinkért-Sátoraljaújhely” Alapítvány és „SZÉPHALOMÉRT” Alapítvány, valamint a Magyarországi Légimentésért Alapítvány támogatására.

ÉM