Beszakadt az úttest a Pipa utcában – RTL Klub

Kerülni kell a kerülőutat. Beszakadt az úttest, ezért lezárták a Pipa utcát Budapesten. A metróépítés miatt pedig éppen erre kellene kerülniük az autósoknak és a troliknak is. Így azonban muszáj egy nagyobb kört megtenniük. A beszakadt úttestet leghamarabb szombatra javíthatják ki – számolt be az RTL Klub Híradója.

A Pipa utca útteste csütörtök reggelre szakadt be. Nem bírta a Pesti alsó rakpart lezárása óta ránehezedő forgalmat. A hibát most a közelben dolgozó, a Fővám téri metróállomást építő cég javítja ki.

Kántor Ervin, a Hídépítő Zrt. létesítményi vezetője elmondta: azért őket jelölték ki, mert kéznél voltak és nem igen akadt gazdája a süllyedésnek.

Pedig már hetekkel ezelőtt látszott, hogy baj lesz. Mégsem történt semmi. A metróépítők azt mondják, hiba volt az egyébként is rossz állapotban lévő utcára terelni a forgalmat.

A fővárosi önkormányzatnál azt mondják, ők nem kijelölték, csak javasolták kerülőútvonalnak a Pipa utcát. Az más kérdés, hogy ha valaki már idáig eljön, az másfelé már nem tud kerülni.

A IX. kerületi önkormányzatot – amelynek a feladata lenne a Pipa utca karbantartása – nem sikerült elérni, így nem tudni, mikorra tervezték a felújítást. A kerülőutat mindenesetre még napokig el kell kerülni.