Beszakadt az egri Dobó téri szökőkút egy tűzoltóautó alatt

Akt.:
Eger, 2016. április 27. Tűzoltóautó áll az alatta beszakadt térburkolat miatt keletkezett gödörben, az egri Dobó téren 2016. április 27-én. A tér nagy részén szökőkút üzemel, a működését biztosító szerkezetek és térburkolatot tartó elemek miatt a tér alatti rész üreges. Az elsődleges információk szerint a tűzoltóautó itt próbált megfordulni, amikor beszakadt alatta a burkolat. Eger belvárosa 2015-ben 5 milliárd forintos rehabilitációs programból újult meg, akkor adták át a díszkivilágítású szökőkutat is.
Eger, 2016. április 27. Tűzoltóautó áll az alatta beszakadt térburkolat miatt keletkezett gödörben, az egri Dobó téren 2016. április 27-én. A tér nagy részén szökőkút üzemel, a működését biztosító szerkezetek és térburkolatot tartó elemek miatt a tér alatti rész üreges. Az elsődleges információk szerint a tűzoltóautó itt próbált megfordulni, amikor beszakadt alatta a burkolat. Eger belvárosa 2015-ben 5 milliárd forintos rehabilitációs programból újult meg, akkor adták át a díszkivilágítású szökőkutat is. - © MTI Fotó: Szántó György
Eger – Beszakadt az egri Dobó téri szökőkút egy tűzhöz riasztott tűzoltóautó alatt szerda reggel hat óra után.

Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy egy belvárosi tűzhöz riasztották a tűzoltókat, akik két járművel indultak el a helyszínre. Menet közben azonban módosították a címet, ezért meg akartak fordulni a Dobó téren, és ekkor szakadt be az egyik alatt a tér felületével egy szintben lévő szökőkút teteje.

A balesetben senki sem sérült meg, a kocsi kiemeléséhez azonban darut kellett a helyszínre rendelni.

Antal Erika elmondta azt is, hogy riasztás tévesnek bizonyult. A baleset körülményeinek tisztázására belső vizsgálatot rendeltek el.

eger2

Tűzoltóautó áll az alatta beszakadt térburkolat miatt keletkezett gödörben, az egri Dobó téren 2016. április 27-én. A tér nagy részén szökőkút üzemel, a működését biztosító szerkezetek és térburkolatot tartó elemek miatt a tér alatti rész üreges. Az elsődleges információk szerint a tűzoltóautó itt próbált megfordulni, amikor beszakadt alatta a burkolat. Eger belvárosa 2015-ben 5 milliárd forintos rehabilitációs programból újult meg, akkor adták át a díszkivilágítású szökőkutat is. | MTI Fotó: Szántó György

A Dobó teret és a szökőkutat az egri történelmi belváros több mint ötmilliárd forintból megvalósult rehabilitációjának keretében újították fel; a teljes beruházást tavaly ősszel adták át.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s