Berzéken demonstráltak a radikálisok

Akt.:
Berzéken demonstráltak a radikálisok
Berzék – A néhány hete meggyilkolt Nagy József emlékére demonstrált szombaton délután Berzéken a Jobbik.

A radikális parlamenti párt hívására a község polgármesteri hivatala előtt közel kétszázan – köztük az áldozat neje és kislánya – gyűltek össze és hallgatták meg az előadókat. A miskolci önkormányzati képviselő, Jakab Péter többek között arról beszélt, hogy szerinte nem a Jobbik a szélsőséges, hanem akik tagadják a cigánybűnözést amely szerintük létező jelenség.Kijelentette azt is, hogy nem akarnak polgárháborút.

Balla Gergő országgyűlési képviselő szerint tiz.tizenöt év mulva kritikus lehet a bünügyi helyzet. Kulcsár Gergely Hajdú-Bihar megyei Jobbik elnök állítása szerint összefogásra van szükség és ki kell mondani, hogy elég volt. Dudás Róbert Heves megyei elnök úgy fogalmazott, hogy a rend és béke iránti kötelezettségüket jól példázza, hogy ilyen sokan ellátogattak Berzékre. A demonstrálók átvonultak a tragédia színhelyére és Nagy József emlékére gyertyát gyújtottak, ezután pedig a helyi temetőben koszorúkat és a megemlékezés virágait helyezték el az áldozat sírján.

Dobi Tamástól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a szükséges létszámmal, megfelelő erővel, a készenléti rendőrséggel biztosította a rendőrség a rendezvényt. Ugyanakkor rendőri intézkedésre nem került sor.


Berzéki gyilkosság – Ok nélkül verték halálra

Berzék – A részeg viszálykodók egy ártatlan emberen töltötték ki bosszúvágyukat.