Beruházások Perén

Pere – A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú felhívásra Pere önkormányzata „Új óvodai és bölcsődei intézménynek helyet adó épület építése Perén” címmel pályázatot nyújtott be, melyet megnyert és megvalósít.

A beruházás összköltsége 156 807 000 forint, mely 100 százalék mértékben vissza nem térítendő támogatás. A beruházás keretén belül új óvoda és bölcsődei intézményt építenek, amely korszerű belső eszközökkel, berendezésekkel és képességfejlesztő játékokkal lesz felszerelve.

A teljesség igényének megfelelően modern kültéri játszóteret is kialakítanak és a projekt keretein belül megújuló energiaforrás kerül hasznosításra. Az intézményben 25 fő részére kialakított óvodai csoportszoba mellett helyet kap egy 7 fő részére kialakított minibölcsőde is.

Az új minibölcsődei szolgáltatás kialakítása elősegíti bölcsődés korú gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérését.

A beruházáshoz szükséges engedélyeket már beszerezték, jelenleg az építőipari kivitelező kiválasztása folyik.

– ÉM –