Friss hírek

2009.01.09. 12:14

TECHNIKA - Még kisebb laptopok, még véknyabb és internetes tv-k, mobilok reciklált vizespalackokból - a Fogyasztói Elektronikai Vásár hivatalosan is megnyílt

<p>A recesszió ellenére 2.700 gyártó jelent meg Las Vegasban a Fogyasztói Elektronikai Vásáron, amely hivatalosan péntek reggelre virradóan nyílt meg. A világ legnagyobb ilyen rendezvénye 3 napra óriási elektronikus vidámparkká változtatta a Sands Expo és Kongresszusközpontot.</p>


A szórakoztatóelektronikai óriás, a Sony zsebben vagy retikülben elférő P Series Vaio keskeny notebookkal, összehajtható vékony tv-képernyővel rukkolt elő, és bemutatott egy olyan szemüveget, amelynek lencséjébe videóvetítő van építve.

Miközben az elektronikai eszközök piacára visszaesés vár ebben az évben, a laptopok eladása várhatóan továbbra is 10 százalék feletti ütemben fog bővülni. Nem a Sony az egyetlen gyártó, amely a könnyű, zsebben elférő személyi számítógépekkel próbálkozik. A tajvani MSI egyedülálló hibrid netbookkal jelentkezett, a U115-tel, amely hagyományos merevlemezzel és solide state meghajtóval is rendelkezik.

Az utóbbi időben kissé háttérbe szorult Palm új operációs rendszerrel és a Pre okostelefonnal próbált újra reflektorfénybe kerülni.

A csinnadratta nagyja most is - mint mindig - a tévégyártók standjainál folyik. A tendencia az, hogy a tévékészülékek is fellépnek az internetre.

A Sony, az LG Electronics, a Toshiba, a Samsung és a Vizio cég is olyan lapos tv-t mutatott be, amelyekben gyárilag be van építve a Yahoo internetes óriás TV Widget elnevezésű kis szoftverje. Az alkalmazás segítségével a TV-kről a távirányító nyomkodásával könnyen fel lehet lépni olyan népszerű társasági weboldalra, mint a YouTube, a Twitter, az eBay, a MySpace, az Amazon, a CBS és a New York Times. E widgetek segítségével például a YouTube-ról videókat lehet nézni a tv-készüléken.

A TV-készülékeket még mindig lehet vékonyítani, az LG Electronics bejelentette, hogy még az idén olyan 55 collos tévét dob piacra, amely még 1 coll (2,5 centi) vastag sincs.

A Panasonic októberben már debütált Japánban a 3-dimenziós FHD plazmatévéjével, de most első ízben Amerikában is bemutatta a csodakészüléket.

A szoftverfronton a Microsoft a Las Vegas-i kiállításhoz időzítette a Windows-7 operációs rendszer beta változatának közreadását.

A fő vásárlói csoportokon kívül meg vannak célozva kisebb rétegek is, mint az idősek vagy a vakok.

És persze vannak vicces dolgok is, mint a Spielberg-film bájos földönkívülijére emlékeztető sztereó webkamera, a Minoru vagy a TriSpecs fülhallgatós napszemüvege, amelyen vezeték nélkül lehet hallgatni a az MP3-lejátszót vagy a mobiltelefont.

Nem maradhatnak el a környezetkímélő termékek sem. A Panasonic, a Sharp és a Toshiba bejelentették, hogy az Egyesült Államokban megszervezik készülékeik újrahasznosítását. A zöldhullám meglovagolására a Motorola bemutatta a MOTO W233 Renew-t, az első mobiltelefont, amely újrahasznosított vizespalackokból készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!