Berlusconi elismerte, hogy nem egy "szent"

Egyre dagadó szexbotrányaira utalva az olasz kormányfő szerdán azt mondta: “nem vagyok egy szent.” A milliárdos médiavállalkozó-politikus egy autópálya-építkezésen beszélt erről. Hozzátette: “remélem ezt megértik, és remélem, hogy a La Republica is megérti”, ezzel arra utalva, hogy a baloldali napilap április óta taglalja a politikus állítólagos afférjait.

Tavasszal robbant a hír, miszerint a 72 éves Berlusconi rendkívül figyelmes egy 18 éves, modellkedésre vágyó lánnyal. Ezután jelentette be a bővérű politikus felesége, hogy elválik férjétől. Ezután jelentek meg azok a botrányos fotók, amelyek Berlusconi szardíniai villájában készültek. Több pucér vagy félmeztelen modell látható a luxusingatlan udvarán, a kormányfő mellett pedig más politikusok is ott voltak.

A héten jelentetett meg a La Republicahoz tartozó L’Espresso című hetilap több olyan hangfelvételt is, amelyen egy luxusprostituáltal beszélget Berlusconi. Az egyik beszélgetésben a politikus azt mondta az örömlánynak, hogy bújjon ágyba, amíg ő zuhanyzik. A felvételeket a nő készítette, később átadta a magazinnak és az ügyészségnek is. A rögzített beszélgetések egy korrupcióellenes vizsgálat részét képezik, ám ennek nem témája a kormányfő csapodársága.