Berlin után Dortmundban a Love Parade

19 év óta először nem Berlin adott otthont a technozene legnagyobb rendezvényének, a Love Prade-nek. Ezúttal Dortmundban dübörgött a zene szombattól vasárnap reggelig. A szabadtéri táncos bulira1,2 millió érdeklődőt vártak a szervezők, de összesen 1,6 millió fiatal szórakozott a 600 ezer lakosú városban.

A rendezvény mottója az “Szerelmi sztráda” (Highway to Love) volt, mégpedig azért mert a felvonulást valóban egy sztrádán tartották meg. “Két kilométeres autópálya szakaszt zártunk le, hogy a technobarátok zavartalanul ünnepelhessenek” – mondta a német rádióban a rendőrség szóvivője. A vasárnap reggelbe nyúló szabadtéri Love Parade fő attrakciója a 37 feldíszített diszkó-kamion felvonulása volt. A karneváli hangulatú buli biztonságáról több ezer egyenruhás és civil rendőr gondoskodott Németországban. 2009-ben Bochum ad otthont a Berlinből elköltözött Love Parade-nek.

1989-től Berlin volt a Love Parade helyszíne, ám a szenátus és a szervezők között megoldhatatlan vita alakult ki a program finanszírozásáról, különösen a parádét követő közterület tisztítás több százezer eurós számla kiegyenlítéséről. Ezután döntöttek úgy a rendezők, hogy évente más-más nagyváros ad otthont a bulinak.