Beregsuránynál már két órát kell vesztegelni

A legutóbbi jelentkezés óta annyi változás történt a határátkelőkön, hogy Záhonynál belépéskor továbbra is három óra a hivatalos várakozási idő, míg ez Beregsuránynál a korábbi egyről két órára duzzadt növekvő tendencia mellett.

14.15 A legutóbbi jelentkezés óta annyi változás történt a határátkelőkön, hogy Záhonynál belépéskor továbbra is három óra a hivatalos várakozási idő, míg ez Beregsuránynál a korábbi egyről két órára duzzadt növekvő tendencia mellett, ami azt jelenti, hogy akár 3-4 órás is kialakulhat.

14:20 Olvasónk véleménye a határ(talan) várakozásról

Mint legutóbb hírül adtuk, Záhonyban továbbra is 3 órát kell belépéskor vesztegelni a személyautóknak, s legújabban már Beregsurányban is annyian vannak, hogy egy órán belül biztosan nem lehet abszolválni a magyar vámot.

Egy olvasónk imígyen reagált a várakozással kapcsdolatos hírekel: „Amit a magyar vámosok jövedéki ellenőrzés címén művelnek az ukrán-magyar határon az  minősíthetetlen szemétség, véleményem szerint…

Tisztelettel  D Tamás

13.00 Már Beregsurány is bedugult

Záhonyban továbbra is 3 órát kell belépéskor vesztegelni a személyautóknak, s a friss értesülések szerint már Beregsurányban is annyian vannak, hogy egy órán belül biztosan nem lehet abszolválni a magyar vámvizsgálatot

11:53 Záhonynál három óra a várakozás

Lényegében reggel óta változatlanul három órát kell várakozni a záhonyi közúti határállomáson belépéskor a személyforgalomban.

A többi magyar–ukrán határátkelőn egyelőre még nem alakult ki egy óránál hosszabb veszteglési idő. A hivatalos indoklás szerint a megnövekedett forgalom okozza a hosszú várakozási időt, ami csak a magyar oldalra vonatkozik.

Persze, 2005 októbere óta tudjuk, hogy a valódi ok a sokszor indokolatlanul hosszúnak tűnő szigorított vámellenőrzés. Hogy összesen mennyi időbe kerül átjutni Magyarországra annak, aki ukrán oldalon Csapnál most beáll a kocsisorba, nem tudhatjuk, hiszen egyrészt a túloldalról nincsenek adataink, másrészt a magyar oldali adatok is csak tájékoztató jellegűek.

Ilyenkor nem lehetetlen, hogy összesen akár 7-8 órát is állhatnak sorba azok, akik Záhonynál jönnek be személyautóval az országba.

– Györke László –