Beregben tekerő lelkes kerekezők

Sokan pedáloztak Vásárosnamény környékén
Sokan pedáloztak Vásárosnamény környékén - © Fotó: tudósítónktól
Vásárosnamény – Tündér Tour kerékpáros maraton és olimpiai ötpróba volt szombaton Naményban.


Az országos olimpiai ötpróba sport programhoz csatlakozott Vásárosnamény Város Önkormányzata. A Tündér Tour – Felső-Tisza vidéki Kerékpáros Maraton egyben az Olimpiai 5 Próba mozgalom országúti kerékpározás számában pontgyűjtő hely, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Országúti Bajnokság is volt a kerékpározóknak szombaton.

Vásárosnamény kitűnő adottságokkal rendelkezik a kerékpáros turisták számára: nincs fárasztó hegymenet és meredek lejtő, nincs autóforgalom, így a sík vidék biztonsággal és kényelmesen teljesíthető a kisgyermekes családoknak és a szépkorúaknak is egyaránt. A közel 200 km-es, kerékpárútként is funkcionáló töltéskoronák, megannyi kerékpáros szolgáltatást kínálnak.

Komplex szolgáltatás

A Vásárosnamény Tourinform információs irodája egész évben segít és számos programot ajánl látogatóinak; többek között: helyben kölcsönözhető kerékpárok, kerékpárra szerelhető city guidok, kerékpáros térképek, képzett kerékpáros túravezetők segítenek, kerékpáros csomagajánlatok, kerékpár szerviz pontok, fix időpontú szervezett gasztro-kerékpártúrák. Ezek mind az aktív turisták komplex kiszolgálását teszik lehetővé.

Kerékpárosbarát település

Nem véletlen, hogy Vásárosnamény már többször elnyerte a „Kerékpárosbarát Település” címet. A beregi város az idén több országos jelentőségű kerékpáros programnak is otthont ad. Az országos vízi és kerékpáros vándortábor egyik megállóhelye lett a gergelyiugornyai Bereg Szíve Üdülőközpont, ahová a szün­időben közel hétszáz diák érkezett az ország legkülönbözőbb pontjairól.

KM