Berecki Dezső utazik Rióba!

Berecki Dezső utazik Rióba!
Berecki Dezső utazik Rióba! - © Fotó: Fotó: Szabó Krisztián | dvtk.eu
Miskolc – Berecki Dezső Costa Ricán harcolta ki a jövő évi nyári paralimpiai játékokon való részvételt. A fantasztikus siker azt jelenti, hogy a DVTK asztaliteniszezője már az ötödik hasonló világeseményére készülhet. Gratulálunk!

Berecki Dezső bronzérmes lett egyéniben a 9-es sérültségi kategóriában a San Joséban rendezett para-asztalitenisz Világkupa-versenyen, amely a riói paralimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása.

A DVTK-Volán játékosa a selejtezőből játszmaveszteség nélkül, három győzelemmel jutott tovább, 3-0 arányban győzte le holland, brazil és puerto ricoi ellenfelét is. Kiváló eredménysorának köszönhetően a negyeddöntőben erőnyerő volt. Az elődöntőben sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, így a harmadik helyen végzett.

András Miklós, a DVTK-Volán szakosztályvezetője elmondta: – Dezső a DVTK-Volán színeiben a nem fogyatékkal élők között szerepel az NBI. keleti csoportjában. Hétről-hétre bizonyítja, hogy lehet rá számítani. Gratulálunk a fantasztikus teljesítményéhez, nagyon büszkék vagyunk rá!

Berecki Dezső paralimpiai eredményei

Sydney (2000) – Csapat 4.
Athén (2004) – Csapat 6.
Peking (2008) – Egyéni 5., Csapat 5.
London (2012) – Egyéni 5., Csapat 5.

A mozgássérült asztaliteniszben tíz kategóriát különböztetünk meg. 1-5-ig a kerekesszékes kategóriát, 6-tól 10-ig pedig az álló kategóriát. Az első kategóriában a legsérültebb versenyzők vannak, a 10-es kategóriában pedig a legkevésbé sérültek versenyeznek, a kategóriás besorolást egy nemzetközi orvosi bizottság végzi. Berecki Dezső a korábbi világesemények nagy részében a 10-es kategóriába volt besorolva. 2013 óta a 9-es kategóriában versenyez. A versenyszabályok megegyeznek a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség szabályaival.

– Demkó Norbert, DVTK.euTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek