Bepillanthattak a csoportok munkájába Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Tiszaújvárosban a Derkovits Kulturális Központ a Magyar Népművelők Egyesületének felhívására csatlakozott a nemrégiben megtartott Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvényhez.

– Most egy kicsit más oldalról mutattuk meg az intézményünket – mondta Bognár Imre, a Derkovits Kulturális Központ szakmai igazgató-helyettese. – Az volt a célunk, hogy becsaljunk olyan látogatókat, akik esetleg ritkán vagy abszolút nem fordulnak meg nálunk. Minden háznak és minden évnek más-más tematikája van. Mi idén azt választottuk, hogy a saját hagyományainkat, a saját amatőr művészeti együtteseinket mutattuk be.

Négy amatőr művészeti csoport háttérmunkájába pillanthattak bele azok, akik ellátogattak a központba.

A rendezvényt a Guzsalyas Díszítőművészeti Szakkör és a Tiszavirág Foltvarró Kör nyílt foglalkozása kezdte.

A színházteremben a Derkovits Fúvószenekar tartott nyílt próbát: ez egy kivételes alkalom volt, most meg lehetett nézni, hallgatni. A közel 20 tagból álló zenekar március 15-ére gyakorolt, legközelebb a nemzeti ünnepen fognak közreműködni. Ugyan a fúvósok és a mazsorettek munkája szorosan összekapcsolódik, ezen a rendhagyó délutánon mégis külön próbáltak. A mazsorettek egy másik oldalukról mutatkoztak meg. Katlan Judit táncoktató vezetésével estébe nyúló zumbázással zárták a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényt.

– ÉM –