Beperelték a villamos műveket Pintér Sándor volt cégével kötött szerződése kapcsán

Beperelték a Magyar Villamos Műveket, mert a cég nem adta ki azt a szerződését, amelyet Pintér Sándor korábbi őrző-védő cégével kötött. A pert a K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda indította, az első tárgyalás várhatóan december 9-én lesz.

A K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda augusztusban fordult a Magyar Villamos Művekhez azzal a kéréssel, hogy a társaság adja ki az ingatlanjai őrzés-védelmére kiírt pályázati anyagát, és a – korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában lévő – Civil Biztonsági Szolgálattal (CBSZ) kötött szerződést. A K-Monitor ugyanis csak a sajtóból tudta meg, hogy a CBSZ védi a társaság ingatlanjait, ahogy több állami tulajdonú vagy közpénzből gazdálkodó intézmény épületeit is. A Magyar Villamos Művek azonban elutasította ezt a kérést arra hivatkozva, hogy nem látnak el közfeladatokat, a szerződés üzleti titok és, hogy a dokumentum nyilvánosságra hozatala nagymértékben veszélyeztetné a biztonságos és zavartalan működést.

A K-Monitor a választ nem találta elfogadhatónak, ezért bírósághoz fordult, az első tárgyalás várhatóan december 9-én lesz. A K-Monitor jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért jogsegélyszolgálata látja el.
– Független Hírügynökség –