Benzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta volt szerelmét

Elsõ fokon 6 év fegyházbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szerdán azt a tiszavasvári férfit, aki tavaly júliusban benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta volt élettársát. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerõs.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntettének kísérlete miatt ítélte elsõ fokon 6 év fegyházbüntetésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a 38 éves férfit, aki tavaly július 28-án a Tiszavasvárit Szorgalmatossal összekötõ úton verte meg és gyújtotta fel volt élettársát. A nõ dinnyét árult az út mellett.

A pár kapcsolata a férfi féltékenysége miatt romlott meg, de halogatta, hogy elköltözzön a nõ lakásából. Közben a nõnek új partnere lett, többször nem aludt otthon, amit a volt élettárs nem nézett jó szemmel. Július 28-án is azért ment a nõ munkahelyére, hogy felelõsségre vonja, miért nem aludt otthon. Elõbb kézzel és egy hokedlivel ütötte, majd leöntötte a biciklijén hozott benzinnel, és meggyújtotta.

Egy arra járó autós segített eloltani az asszony haját és ruháját. A teste 25 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett nõt mentõhelikopterrel szállították Miskolcra.