Magyarország

2010.03.24. 19:54

Választás 2010 | Nem állíthat fővárosi listát az MDF - a párt fellebbez

<p>Az MDF fellebbez a Fővárosi Választási Bizottság szerda esti döntése ellen, amellyel elutasította a Magyar Demokrata Fórum fõvárosi listáját - mondta az ATV Egyenes beszéd címû mûsorában Dávid Ibolya.</p>

Az MDF elnöke hozzátette: csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak, és ha kell, bíróságra viszik az ügyet.

A Fõvárosi Választási Bizottság szerdán este elutasította a Magyar Demokrata Fórum fõvárosi listáját, így a jelen állás szerint a pártra Budapesten nem lehet szavazni az áprilisi parlamenti választásokon - olvasható az Országos Választási Bizottság honlapján. Az LMP fõvárosi listáját elfogadták, míg az MSZP, a Fidesz-KDNP és a Jobbik listájának nyilvántartásba vételérõl már korábban döntöttek.

Az atv.hu információi szerint a testület fideszes delegáltja javaslatában arra hivatkozott, hogy az MDF egyéni jelöltjeinek száma nem érte el a nyolcat, így területi listát sem állíthat a fõvárosban. Az MDF ellenvéleményében arra hivatkozott, hogy Slosár Gábort és Király Zoltánt is nyilvántartásba vette a választási bizottság, így a fõvárosban egyéni jelöltjeinek száma - Csapody Miklós kilépésével is - kilenc.

A Fideszen kívül az MSZP és a Jobbik is támogatta az indítványt, így 3:2 arányban leszavazták az MDF fõvárosi listájának nyilvántartásba vételét. A Fidesz és a Jobbik korábban megakadályozta Slosár Gábor és Király Zoltán egyéni jelöltek nyilvántartásba vételét, ám az MDF ezt a döntést is megfellebbezte - sikerrel, most is ebben bízik az MDF.

Az MDF fellebbez a döntés ellen - mondta az ATV Egyenes beszéd címû mûsorában Dávid Ibolya. Az MDF elnöke hozzátette: csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak, illetve a másodfokon eljáró és szintén csütörtökön ülésezõ Országos Választási Bizottsághoz fordulnak, de szükség esetén akár bíróságra is viszik az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!