Friss hírek

2009.03.15. 09:40

Merkel: szigorúbb fegyverszabályozást

<p>Szigorúbb német fegyvertartási szabályozás kialakítására szólított fel vasárnap Angela Merkel német kancellár a német közszolgálati rádiónak nyilatkozva. Merkel azután beszélt erről, hogy egy 17 éves fiú szerdán 15 embert ölt meg apja pisztolyával, mielőtt magával is végzett volna.</p>

"Valószínűleg soha nem leszünk képesek megakadályozni egy ilyen mészárlást, de ennek a szörnyű esetnek egyik tanulsága, hogy ébernek kell lennünk" - jelentette ki Merkel. A német kancellár kijelentette, hogy komoly figyelmet kell szentelni a fegyvertartási szabályok betartatására, és felvetette annak lehetőségét, hogy véletlenszerű ellenőrzéseket tartnak majd a fegyvertartóknál.

Szerdán a 17 éves Tim Kretcshmer az apaj hálószobájából elvett pisztollyal 15 embert ölt meg volt Winnenden városban található iskolájában, és annak környékén. A fiatal a rendőrséggel folytatott tűzharc közben halt meg, a hatóságok közlése szerint öngyilkos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!