Beniknek húzta a cigány

Benik Balázs ünnepelt a végén
Benik Balázs ünnepelt a végén
A Benik Balázs, Varga István páros abszolút sikerével zárult az utolsó szakaszig kiélezett csatát hozó 14. McRally. A végén cigányzenére ünnepelték a győzelmet.  

– Az Országos Rally Bajnokság Miskolcon megrendezett idei 2. futamának, a 14. McRallynak kitűnő felvezetését a telt ház, közel négyezer néző által végigszurkolt péntek esti prológ jelentette. A népkerti salakmotor-pályán megrendezett párosok versengését a rendkívül meggyőzően autózó Aschenbrenner „Asi” György és alkalmi navigátora, a főrendező Jacsó Tibor nyerte meg.

Huszonhat autóval kevesebb

A szombati, már az összetettbe is beleszámító első versenynap nyolc gyorsasági szakaszán izgalmas csatát produkáltak a résztvevők. Reggel 106 autó gurult le a Diósgyőri stadionban felállított rajtdobogóról, de közülük 26-an vasárnap reggel már nem folytathatták a küzdelmet a technikás bükki, illetve észak-borsodi pályákon. Az ideje korán búcsúzók közül a sokáig az abszolút 3. helyen autózó Turán Frigyes, Benics Kálmán, továbbá a Herczig Norbert, Csökő Zoltán párosok számítottak igazán nagy névnek.

A vasárnapi folytatás így is látványos és szoros csatát ígért az ezúttal is több tízezres nézősereg számára. Borsod-Abaúj-Zemplén megye menői közül a Hankó László, Tóth Péter egység váltóhiba miatt kényszerült feladásra, míg Balázs Öcsinek és Pelyhe Györgynek egy betontömbbel való váratlan találkozás jelentette a verseny idő előtti befejezését.

Kiélezett csatában

Vasárnap reggelre eleredt az eső, ami alaposan megtréfálta az autósok többségét, nem úgy az 1. osztály elitjébe tartozó sportembereket. Benikék kisebb műszaki problémájuk ellenére kicsit óvatosabban mentek, de előző napi előnyük kitartott a célig.

A miskolci Spitzmüller Csaba, Béres László szombati 10 másodperces büntetésüket ledolgozva, fantasztikus tempót diktálva meg sem állt az abszolút második helyig.

A technikával nagyot küzdő Turi Tamás is bizonyította kivételes klasszisát, mely ezúttal a harmadik helyhez volt elegendő. Dicséret illeti az ózdi Elek István is, aki Budai Annamáriával az abszolút 11. pozíciót érdemelte ki.

SZIS

14. McRally (Miskolc)

ORB 2. futam, abszolút végeredmény (nem hivatalos):
1. Benik, Varga I. (Ford Focus RS WRC 03),
2. Spitzmüller, Béres L. (Skoda Fabia WRC),
3. Turi, Tóth I. (Skoda Fabia WRC),
4. Ifj. Érdi T., Lukács J. (Toyota Corolla WRC),
5. Hideg, Kerék I. (Mitsubishi Lancer EVO VI),
6. Vizin, Zsíros (Subaru Impreza WRC),
…9. ifj. Tóth J., Bahor (Peugeot 207 S2000),
…11. Elek, Budai (Mitsubishi Lancer EVO IX),
13. Fenyvesi, Gyöngy (Mitsubishi Lancer EVO VI),
…22. Hadik András, Juhász István (Skoda Octavia Kit-Car),
…24. Czél, Dienes (Mitsubishi Lancer EVO VI),
…38. Kovács Zoltán, Verba Gábor (Lada 21074),
…39. Veres, Árvay (Peugeot 306 S16),
…40. Juhász, Juhász (Honda Civic),
…61. Világi, Jeszenszky (Lada VFTS)

A Csillagvár Bevásárlóközpont – Yokohama Országos Rally2 Bajnokság 1. futam:
1. Szommer, Hosszu (Honda Civic Type-R),
2. Puskádi, Takács (Honda Civic Type-R),
3. Hevesi, Bauer (Honda Civic),
4. Kolencsik, Kemény (Peugeot 106),
5. Menyhárt, Németh (Skoda Felicia),
6. Matos, Répás (BMW 318 is)