Helyi közélet

2012.08.15. 13:05

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

Miskolc - Az elmúlt három hétben a halálos kimenetelű balesetek túlnyomó részben a hétvégéken történtek. A közelgő augusztus 20-i ünnepre tekintettel ismét egy hosszú hétvége előtt állunk. Mindezért az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott rendőri jelenlét biztosítását rendelte el az ország teljes területére, így Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjaira is.

Miskolc - Az elmúlt három hétben a halálos kimenetelű balesetek túlnyomó részben a hétvégéken történtek. A közelgő augusztus 20-i ünnepre tekintettel ismét egy hosszú hétvége előtt állunk. Mindezért az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott rendőri jelenlét biztosítását rendelte el az ország teljes területére, így Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjaira is.Az ellenőrzés kiterjed megyénkben elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki és bevezető, illetve gyorsforgalmi útszakaszokra és a turisztikailag preferált területekre.

Az akcióra 2012. augusztus 10-től, 21-ig kerül sor, melynek során a hatóság törekszik a gyorshajtók kiszűrése, az ittasság és a passzív biztonsági eszközök ellenőrzésére. A külföldi járművekre figyelemmel élni fog a rendőrség a *járművisszatartás* lehetőségével.

Baleseti helyzet megyénkben

Ez év január 1-je és augusztus 1-je közötti időben, megyénkben összesen 365 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 9 %-os csökkenést mutat. Súlyos sérüléssel járó baleset 119 volt, ami 18 %-os csökkenést mutat az előző év azonos időszakához képest. A könnyű sérüléses balesetek számában 5 %-os csökkenés mutatkozik, ebben az időszakban 229 következett be.

A meghalt személyek száma összesen 19 volt, súlyosan 134-en sérültek meg, míg könnyű sérülést 317-en szenvedtek. A balesetek okozója 22 esetben gyalogos, 198 esetben személygépkocsi, 61 esetben kerékpár, 33 esetben tehergépkocsi vezetője volt.

A közlekedési balesetek főbb okai az elmúlt évekhez képest nem változtak megyénkben. Az összesen regisztrált 365 baleset okai között első helyen emelhető ki a gyorshajtás (146 eset), másodikként az elsőbbségi jog meg nem adása (72 eset), harmadikként pedig a kanyarodás szabályainak megsértése (46 eset). Külföldi állampolgár 11 esetben volt baleset okozója, míg az ittasság 45 alkalommal volt meghatározó tényező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában