Bene László: lezárták a tüntetők elől a Belváros meghatározó részeit

Hangosítóval felszerelt terepjáróval járták a belvárost és toboroztak embereket csütörtök este a tüntetéshez – mondta Bene László, országos rendőr-főkapitány a Magyar Televízió Nap-kelte adásában szombaton reggel. Ennek lett a következménye – mondta -, hogy a kezdeti tüntető csoport, amelyet már a rendőrök kezdtek a Hősök tere felé kiszorítani, erősítést kapott az Oktogon felől. Mivel így sokan a rendőrök mögé kerültek, ezért fordult meg a rendőri kiszorítás, és kezdték el a tömeget az Oktogon felé terelni – mondta Bene László.

Az országos rendőr-főkapitány elmondta, hogy a Belváros meghatározó részeit lezárták a tüntetők elől. Így végig az Andrássy úton a Lánhíd felé szorították őket – mondta.

Bene László elmondta, hogy vizsgálják az utcai kamerák felvételeit, és mindenkit felkutatnak, akik bűncselekményt vagy szabálysértést követtek el.

Cáfolta azt az információt, hogy a rendőrség adta volna ki a hírt Budaházy György elfogásáról. Utalt arra, hogy Budaházy György társaságában még volt két férfi, amikor előállították, és ügyvédjét is azonnal értesíthette.Sporthírek