Benczésé az utolsó négy meccs

Benczés Miklós
Benczés Miklós
A miskolci kötődésű fiatal szakember másodszor vállalta el a beugró szerepét a DVTK-nál.

Tóth László, a Diósgyőr vezetőedzője, a szerdai Nyíregyháza elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón jelezte, hogy szerinte innentől kezdve nagyobb feladatott kellene szánni Benczés Miklós pályaedzőnek. Bár mindez akkor nem lemondásként értékelték az újságírók, szinte biztosnak tűnt, hogy a korábbi bőcsi szakvezető hátrébb vonja magát és Benczés Miklós lesz a vezetőedző.

A pro-licenszes edzőképzést bő egy hónap múlva befejező szakember csütörtökön beszélt erről a lehetőségről Nagy Béla ügyvezetővel és bár úgy volt, hogy a végső döntést pénteken születik meg miután aludt egyete a felkérésre, de lényegében már csütörtök este eldőlt, hogy elvállalja a feladatot.

– Nem hálátlan ez a kihívás? – kérdeztük Benczés Miklóstól.

– A Diósgyőr vezetőedző posztja számomra megtisztelő, attól függetlenül, attól függetlenül, hogy a csapat éppen az első vagy a másodosztályban szerepel. Akik engem ismernek, nyilván tudják, hogy szeretek a fiatalokkal dolgozni és az elképzeésen  is az , hogy  a DVTK-ban minélt több helyi, megyei játékos jusson szóhoz. Én realistának tartom magam, vagyis ha bentmaradást reális körülmények között nem tudtuk megvalósítani, nem hiszem, hogy a hátralévő négy mérkőzésen én fogom megtalálni a bölcsek kövét. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy ezeket a meccseket feladjuk, mind a négy alkalommal a győzelem megszerzése lesz a célunk.

Benczés Miklós a vezetőedzői poszt elfogadása kapcsán még elmondta: – A klub érdekeit tartottam szem előtt, hogy erre a rövid időre ne legyenek felesleges kiadások, illetve azt, hogy ha egy új tulajdonos, befektető érkezik, akkor meg tudja valósítani a saját elképzelését.

Mindez azt is jelentzi a diósgyőri klubnál, hogy Tóth László visszatér sportigazgatói szerepkörébe, Benczés Miklóst pedig Vitelki Zoltán és Veréb György fogja segíteni.

A DVTK Paksra tervezett tizenegye:

Rados – Vukadinovic, Gal, Supic, Polényi – Kovács Szilárd, Takács, Lippai, Zsivoczky – Bacsa, Roszel
További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek