Helyi közélet

2015.05.22. 15:34

Módosították az ITP-t

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés rendkívüli ülést tartott az elmúlt héten hétfőn délután a Megyeházán. Kisebb, szövegezési módosítást hajtottak végre az április végén elfogadott megyei integrált területi programon.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés rendkívüli ülést tartott az elmúlt héten hétfőn délután a Megyeházán. Kisebb, szövegezési módosítást hajtottak végre az április végén elfogadott megyei integrált területi programon.

A határozatképesség megállapítását követően a testület a kiküldött meghívó alapján fogadta el a közgyűlés napirendjét. Ennek megfelelően Török Dezső, a közgyűlés elnöke javaslatot tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Integrált Területi Programja 2014-2020 című dokumentum módosítására, amelyhez további módosítási javaslatokat tettek képviselők. Szabó Roland (Fidesz) javaslatát teljes egészében befogadta az előterjesztő, az Aros János (Fidesz) - Szamosvölgyi Péter (Fidesz) által jegyzettet pedig részben. Nevesítve lett az aktív turizmus. Ózd vonatkozásában is volt egy kisebb szöveges kiegészítés.

Dr. Kovács János, megyei főjegyző tájékoztatásként elmondta, hogy az ITP áprilisi elfogadását követően levél érkezett az irányító hatóságtól, amelyben arról értesítették az önkormányzatot, hogy minőségbiztosítási okokból módosításokra van szükség. Tekintettel a szoros határidőre volt szükség a rendkívüli ülés összehívására.

Csiger Lajos (Fidesz, frakcióvezető) megjegyezte, hogy ki kellett egészíteni a szöveges részeket. Ez korábban is meg volt, csak nem tartották fontosnak. Most két változatot is készítettek. Az „A" támogatását kérte a testülettől, amelyben a kisebb módosításokat hajtottak végre a szövegen az irányító testület kérésének megfelelően. A számok maradtak.

Lukács András (MSZP, frakcióvezető) emlékeztetett rá, hogy hosszas egyeztetéseket követően április végén konszenzusos alapon fogadták el az IPT-t. Nem értette, hogy az irányító hatóság miért csak a végén közölte észrevételeit. Mint megjegyezte a megye fejlesztésének erről a dokumentumáról teljesen egyformán gondolkodik az MSZP és a Fidesz frakció.

Pasztorniczky István (Jobbik) a megyén belüli szakadék csökkentését hiányolta. A közgyűlés elnöke viszont megnyugtatta, hogy igyekeznek a meglévő differenciákat kisimítani.

A testület előbb elfogadta a Csiger Lajos által kértnek megfelelően az „A” változatot, majd egyhangú döntéssel hagyták jóvá a határozati javaslatot.

Az egyebek keretében Török Dezső bejelentette, hogy a testület korábbi döntése alapján idén első alkalommal rendezik meg a megye napját, amelynek június 16-án (ezen a napon lépett magyar földre kíséretével II. Rákóczi Ferenc és vette kezdetét a szabadságharc) a szerencsi Rákóczi-vár ad otthont. Az alkalmat megragadva meghívta a képviselőket és családjukat a közös ünnepre.

- Csontos László, sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában