Benczés Miklós lehet a befutó Mezőkövesden

Akt.:
Benczés Miklós lehet a befutó Mezőkövesden
Benczés Miklós lehet a befutó Mezőkövesden
Mezőkövesd – Szinte bizonyos, hogy a Puskás Akadémia FC-től elköszönt tréner a matyóknál köt ki.


Hivatalosan is bejelentették, hogy Benczés Miklós távozik a tizedik helyen végzett Puskás Akadémia FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzői tisztségéből. A diósgyőriek egykori mestere három évet húzott le a felcsútiaknál, ahol a felek vasárnap tettek pontot a „válóper” végére.

Tóth László hívta

– A kövesdiektől Tóth László keresett meg – kezdte a megyénkben különösen jól ismert szakember, majd így folytatta: – Nem titok az sem, hogy elsőként ez a klub nyújtott nekem segítő kezet, miután elköszöntem a Puskás Akadémiától. Mindössze két nap türelmet kértem, vagyis ha minden jól alakul, akkor nagyon hamar eldőlhet a sorsom. A hirtelen jött ajánlatot kecsegtetőnek tartom: a Mezőkövesd esetében nagy a kihívás, ennek nehéz ellenállni. Óriási lehetőségek állnak a klub előtt, így hajlok rá, hogy…, de most nem folytatom ezt a gondolatsort.

Benczés Miklósról közismert, hogy a Puskás Akadémia gárdája előtt a DVTK-t is trenírozta az élvonalban, ezért kíváncsiak voltunk NB I-es ajánlataira, mire az edző így felelt:

– Egyelőre nem kaptam élvonalbeli munkalehetőséget, de amennyiben megegyezem a sárga-kékekkel, akkor már nem is várok ilyen felkérésre.

B-terve nincs

Az obsitos dunántúli mesternek szóba hoztuk a rá is leselkedő veszélyeket, de nem jött zavarba:

– A magyar labdarúgásban gyakorlatilag valamennyi edzőre és valamennyi klubnál leselkednek ezek a bizonyos veszélyek, de ehhez már hozzászoktam. A célzásra válaszul elmondom, hogy nálam mindig csak A-terv van, a B-n most sem gondolkozom… Olyannyira nem, hogy „házasság” esetén a mezőkövesdi szerződésemben nem lesz benne az a passzus, mely szerint, ha magasabb osztályból hívnak, akkor „büntetlenül” elmehetek.

A Mezőkövesd Zsóry FC csapata esetében megkerülhetetlen az NB I, hiszen a klub vezetői nem kedvelik a langyos vizet, és ezzel tisztában van Benczés Miklós is.

– Együtteseimmel nekem már kétszer sikerült célba jutnom – jegyezte meg a kövesdi kispad várományosa. – Játékosaimmal elsőre felkerültem az NB I-be a DVTK-val és a Puskás Akadémiával, miért ne sikerülhetne ez a csoda nekem harmadszorra a fürdőjéről is híres település gárdájával…

ÉM-KT

A hét közepén

– Igen, felmerült nálunk Benczés Miklós és persze más szakemberek neve is – mondta Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Konkrétumot azonban még nem tudok mondani, döntést minden bizonnyal a hét közepén hozunk.