Helyi közélet

2015.02.03. 21:13

Egy asztalnál ültek a korábbi honatyák Ózdon

Ózd - Negyedszázad ózdi képviselői találkoztak egymással egy kötetlen beszélgetésen.

Ózd - Negyedszázad ózdi képviselői találkoztak egymással egy kötetlen beszélgetésen.

Riz Gábor egy asztalhoz ültette az elmúlt 25 esztendő ózdi országgyűlési képviselőit. A kötetlen megbeszélésre a korábbi honatyák szinte kivétel nélkül elfogadták a meghívást, csupán dr. Fónagy János jelenlegi politikai államtitkár, korábbi közlekedési miniszter maradt távol, egyéb elfoglaltságai miatt. Az egykori politikusok között volt olyan, aki kompenzációs listáról jutott be az országgyűlésbe, de a nagy többségük egyéni mandátumot szerzett a rendszerváltás óta eltelt időszakban.

- Huszonöt esztendő telt el az első szabad választás óta Magyarországon. Ez volt az apropója ennek a beszélgetésnek, ezért kezdeményeztem a találkozót – tekintett vissza az eseményre Riz Gábor, Ózd jelenlegi országgyűlési képviselője. – Nagyon hasznosnak ítélem ezt a közös programot, hiszen egy rövid visszatekintő után ki-ki elmondhatta a mögöttünk hagyott időszakról a legfontosabb dolgokat, problémákat és természetesen a pozitívumokat is.

Riz Gábor mellett ott volt az eseményen dr. Tóth István, Benedek Mihály, Petrenkó János, valamint dr. Bárdos Balázs is. Utóbbi 1990 és 94 között képviselte a város és a térség érdekeit a Parlamentben, ráadásul ebben az időszakban Ifjúságpolitikai Államtitkárként is dolgozott.

- Sok olyan téma a felszínre került, ami eddig benne maradt a korábbi képviselőkben – mondta kérdésünkre dr. Bárdos Balázs. – Ilyen formában eddig még nem találkoztunk, de nagyon hasznosnak ítélem meg a kezdeményezést. Ezúttal az első választások évfordulója jelentené az apropót, ám én örülnék neki, ha ilyen körben gyakrabban összejönnék a korábbi honatyákkal.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában