Bemutatták a Liget Kártyát

Alapvetõen a Budapestre látogató turistáknak szánják, és a Városliget presztízsét szeretnék növelni a Liget Kártyával, amelyet kedden mutattak be újságíróknak a fõvárosban. Egy ember egy alkalommal ingyen léphet be a plasztiklappal az állatkertbe, a vidámparkba, a nagycirkuszba, a Széchenyi Fürdõbe, valamint kap egy háromfogásos menüt az egyik étteremben. A vonalkódos kártyát késõbb tömegközlekedéshez is lehetne használni a tervek szerint, a liget megközelítésekor.

A kártyából kétféle van: az egyik 24, a másik 48 óráig érvényes, és az elsõ belépés idõpontjától számítják az érvényességet. Megszakítva nem használható, azaz például a 48 órára szóló lappal nem lehet két hétvégén belépni egyik, majd a másik helyre.
Az egynapos 7500, a kétnapos 9500 forintba kerül.

Fõvárosi Állat- és Növénykert, Budapesti Vidámpark, Fõvárosi Nagycirkusz, Széchenyi Fürdõ – ezekre a helyre léphet be egy ember egyszer ingyen a kártyával, valamint egy háromfogásos menü is jár még mindehhez az egyik ligeti vendéglõben. Ha mindegyik szolgáltatást igénybe veszik a vendégek, a szervezõk számítása szerint összesen akár 50 százalékos kedvezményhez is juthatnak így.

A kártyán vonalkód van, amelyet mindegyik helyen le tudnak olvasni belépéskor. A fürdõben úgynevezett chipórát kapnak a vendégek a kártyához, ott ezzel igazolhatják, hogy fizettek, jogosultak belépni – mondta Ferenci Tibor, a Budapesti Gyógyfürdõ Zrt. vezérigazgatója.

Arra a kérdésre, hogy külön gyermekkedvezmény miért nem jár a kártyával, a szervezõk úgy válaszoltak: bonyolult lenne külön-külön kezelni egy ilyen kedvezményt a Liget Kártya esetében. A Városligetben és annak szélén több múzeum is van ugyan, de a kártyát egyikben sem fogadják el. Persány Miklós, az állatkert fõigazgatója azt mondta, hogy tárgyaltak együttmûködésrõl az egyik múzeummal, de végül nem tudtak megegyezni, a többi intézmény pedig nem jelezte részvételét.

A kártyáról a www.ligetkartya.hu és a www.ligetcard.eu oldalon található még több információ.