Friss hírek

2010.03.31. 09:29

Szakértõvel vizsgáltatja a kunszentmártoni önkormányzat, hogy mennyit bukott a Capital Partners befektetéseivel

<p>Szakértõt kér fel a kunszentmártoni képviselõ-testület a Capital Partners-szel kötött pénzügyi akciók kivizsgálására. Ennek eredménye alapján lenne indítható ugyanis kártérítési eljárás az ügyben.</p>

A kunszentmártoni önkormányzat már tett feljelentést a rendõrségben ebben az ügyben, ezután döntöttek úgy, hogy kártérítési eljárást is indítanak. Czuczi Mihály polgármester a legutóbbi testületi ülésen azt mondta: csatlakoznak ahhoz a pertársasághoz, amely több mint száz kárvallottat tömörít. A testület szakértõt kér fel annak kivizsgálásra, hogy a Szolnok megyei város által befektetett több mint százmillió forintnak mi lett a sorsa, és milyen eséllyel kérhetõ kártérítés.

A testület képviselõi egyébként azt mondták: jóhiszemûen hoztak rossz döntést, amikor egyhangú szavazás után a Capital Partners magyarországi ügynökségével, az AFIN HU Kft-vel szerzõdést kötöttek korábban. "Lehet minket bírálni, de azért csináltuk, hogy a város jobb helyzetbe kerüljön" - állította egyikük a legutóbbi nyilvános ülésen múlt héten.

A cseh székhelyû Capital Partners budapesti irodájából még februárban vittek el a rendõrök brókereket, akiket azzal gyanúsítottak, hogy csaltak ügyfeleik pénzével. A rendõrség 3 milliárd forintos kárról és több száz pórul járt ügyfélrõl tájékoztatott. A brókerek amerikai részvények és kiemelkedõen magas hozam ígéretével csaltak ki pénzt, majd újabb tranzakciók után méltánytalanul magas jutalékot számoltak fel - közölte a rendõrség. Elsõsorban cégeket és magánszemélyeket csaptak be, de áldozatul esett a kunszentmártoni önkormányzat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!