Bemutató a Játékszínben: A Gézagyerek

Akt.:
Bemutató a Játékszínben: A Gézagyerek
Bemutató a Játékszínben: A Gézagyerek
Miskolc – Kortárs drámából készült színházi előadás premierje lesz október 18-án, csütörtökön este 7 órától a miskolci Játékszínben: Háy János A Gézagyerek című művét Rusznyák Gábor rendezésében viszik színre.

A rendező korábban így nyilatkozott portálunknak erről a darabról: „Ez egy erősen rendszerváltó történet, de nem ez az igazán fontos benne. Amiről a darab szól, egy anya és – az autisztikus tüneteket mutató – fiú viszonya, vagy az élet mindennaposságának az ábrázolása: örök érvényű. Ez a darab a szerző műfaji megjelölése szerint istendráma, rákérdez az Istenre, az Isten létére, a hozzá való viszonyunkra, illetve az ő viszonyához hozzánk. Ez Faust-i mélységű történetté teszi, legalábbis a számomra.”

A szerző, Háy János pedig így fogalmazta meg az előadással kapcsolatos gondolatait az Észak-Magyarországnak: „Jó volna, ha kevesebb lenne a szociológiai háttér és több a figyelem a darab gondolati tartalmára. Ha jól tudom, ebben Rusznyák Gáborral egy követ fújunk”. A címszerepben Rusznák Andrást láthatja a miskolci közönség. Az előadásban színpadra lép Máhr Ági Jászai-díjas, Szatmári György, Fandl Ferenc, Szegedi Dezső Jászai-díjas, Cservenák Vilmos, Somló István, Zalányi Gyula, Müller Júlia, Seres Ildikó, Fabók Mariann, Lukács Gábor. Díszlet- és jelmeztervező: Cseh Renátó.

ÉM
Fotó: Bócsi Krisztián