Bemutatkoztak a rendőrök Miskolcon

A rendezvényt ezúttal is rendőri bemutatók színesítették
A rendezvényt ezúttal is rendőri bemutatók színesítették - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Nyílt napot tartottak pénteken a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

A programra a szervezők azokat az érettségi előtt álló diákokat várták, akiket érdekel a rendőri hivatás. Kőhalminé Mizsei Orsolya, az intézmény tanulmányi osztályának kiemelt főreferense az Északnak elmondta, a nyílt nap tradicionális eseménynek számít életükben, minden felvételi eljárás során kettőt szerveznek belőle.

Nagyon tetszik az egész, már a felvételi részleteiről is tudtam egyeztetni.” Suga Renáta

– A program célja elsődlegesen az, hogy az érdeklődők megismerjék a szakgimnázium életét, az itt folyó oktatást és a tanórán kívüli életet is. A toborzón az érdeklődők minden alkalommal betekinthetnek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphatnak arra kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni – hangsúlyozta a főreferens.

Sokakat vonz

A rendezvényt ezúttal is rend­őri bemutatók színesítették: a diákok láthattak csapatszolgálati, alaki, lövészeti, okmányismereti bemutatókat, de megismerhették a rendőr szakmában használatos eszközöket, fegyvereket, megtudhatták hogyan zajlik az ujjlenyomatvétel, a rabosítás, vagy a felismerésre bemutatás, tanórákon vehettek részt, megtekinthették a tanulói szállásokat, a konditermet és a „LOCKED” című bűnmegelőzési kiállítást is.

Kőhalminé Mizsei Orsolya hozzátette, tapasztalataik szerint, bár a fiatalok érdeklődési köre folyamatosan változik, a rendőri szakma most is sokakat vonz.

– Szerencsére a hivatásunknak mindig van még nívója, a nyílt napokra mindig sokan jönnek el, azt azonban nagyon fontos kiemelni, hogy sokat kell tanulni ahhoz, hogy sikeres életutat futhasson be a jelentkező – tette hozzá.

Suga Renáta egyike volt azoknak az érdeklődőknek, akik részt vettek a rendészeti szakgimnázium nyílt napján. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóból érkezett diák érdeklődésünkre elmondta, jelenleg érettségi előtt áll, és kifejezetten ebben az intézményben szeretné folytatni tanulmányait.

– Már voltam tanórákon, megnéztem több bemutatót és a konditermet is. Nagyon tetszik az egész, már a felvételi részleteiről is tudtam egyeztetni – mondta Suga Renáta.

ÉM-TA