Bemutatkoztak a leopárd hármasikrek Budapesten

Kedden mutatták be a látogatóknak a perzsa leopárd hármasikreket a Fővárosi Állatkertben. Születésük alkalmából december 31-éig minden együtt érkező iker és hármasiker ingyen mehet be az állatkertbe.

A 3 kölyök – két lány és egy fiú- június 19-én született, gondozóik a Bella, Bara és Bahar nevet adták nekik. Mától bárki megnézheti őket a kifutóban, bár anyjuk gyakran elrejtőzik velük a bozótban.

A perzsa leopárd veszélyeztetett állatfaj, természetes élőhelyein becslések szerint kevesebb, mint 2000 példány él. A világ 37 állatkertjében összesen 74 egyedet mutatnak be.

A budapesti Állatkert 2003-ban csatlakozott az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) által kezdeményezett tenyészprogramhoz. Az akkor érkezett leopárd párnak 2005 júniusában már született egy kölyke, az állat jelenleg a Jeruzsálemi Állatkertben él.

A leopárd-hármasikrek születésének tiszteletére augusztus 15-e és december 31-e között azok az ikrek, akik együtt keresik fel az állatkertet, ingyen mehetnek be. A kedvezmény négyes- és ötösikrekre is vonatkozik – tájékoztatott az Állatkert.