Bemutatkoztak a Fővárosi Állatkert perzsa leopárdkölykei

Kedden délelőtt bemutatták a sajtó képviselőinek a Fővárosi Állatkert perzsa leopárdkölykeit. Csiu és Csenge még szeptember 26-án született, de eddig csak gondozóik láthatták őket – mondta el a Független Hírügynökségnek Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. A nagyközönség körülbelül négy hét múlva találkozhat a kicsikkel.

Csiu és Csenge- így nevezték el gondozóik a Fővárosi Állatkert perzsa leopárdkölykeit. Szeptember 26-án jöttek a világra, és most állapították meg nemüket: az egyik hím, a másik nőstény- mondta el az intézmény szóvivője. Hanga Zoltán hozzátette, hogy most jött el az ideje annak, hogy a kicsik bőre alá beültessék a csipeket. Kedden csak az újságíróknak mutatták meg a kölyköket, a nagyközönség csak körülbelül négy hét múlva láthatja az állatokat- tette hozzá Hanga Zoltán.

A leopárd nemcsak Iránban, hanem Irak, Afganisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán, valamint Örményország területén is őshonos. Élőhelyén veszélyeztetett állatnak számít, vadon élő állományát kevesebb, mint kétezer egyedre becsülik, állatkertekben pedig világszerte csupán 100 él. A fővárosi állatkertben két felnőtt párduc lakik: egy 9 éves nőstény és egy 11 éves hím.