Bemutatkozott a kis jegesmedve

Knut
Knut
Berlin – Pénteken bemutatkozott a nyilvánosság előtt a berlini állatkert híressé vált jegesmedvebocsa, Knut, aki túljárt a halál eszén.

Knut ketrece rácsa mentén totyogva fürdött a népszerűségben, időnként gondozója csizmasarkát rágcsálta, majd orrát beledugta a kifutójában lévő kis tó vizébe.


Híres lett
Knut első közszerepléséről külföldi újságírók hada tudósított. Még a nagy nyilvános felhajtás előtt képeket készített róla Annie Leibowitz sztárfotós is egy természetvédelmi plakáthoz.

Knut bemutatkozását fotósok és operatőrök nagy csapata követte. Megjelent a német környezetvédelmi miniszter, Sigmar Gabriel is.

A most 9-kilós bocs az elmúlt napokban óriási figyelmet keltett, miután egy állatvédő javasolta, hogy altassák el. Knut és testvére decemberben született, de anyjuk eldobta őket. A másik bocs elpusztult, ekkor az állatkert úgy döntött, hogy Knutot megmenti. Az egyik gondozó szoptatta őt cumisüvegből , és gitáron kísérve magát Elvis Presley-dalokat dúdolt neki.

Állatvédők nagy vitát robbantottak ki arról, hogy helyes-e emberhez szoktatni a kis medvét. Tavaly hasonmló dilemma elé került a lipcsei állatkert, amikor egy medve eldobta magától két bocsát. Az állatkert az egyiket hagyta elpusztulni, a másikat pedig elaltatta.

Címkék: , ,