“BemutatkoZOO”: Csíkos szkunkok a Miskolci Állatkertben

"BemutatkoZOO": Csíkos szkunkok a Miskolci Állatkertben
"BemutatkoZOO": Csíkos szkunkok a Miskolci Állatkertben
Miskolc – Csíkos szkunkokkal gyarapodott állatkertünk állománya. Az Észak-Amerikában honos kisragadozókat egy testvérpár képviseli ezentúl Miskolcon, akik a hétvégi Állatkerti Szezonnyitón mutatkoznak majd be látogatóinknak.

Milyen állat a csíkos szkunk? A hétvégén kiderül! De annyit elárulhatunk, hogy az Észak-Amerikában széles körben elterjedt szkunkot a magyar köznyelv bűzösborzként ismeri, s amelynek legközelebbi rokonai a hazánkban is élő menyétfélék, így például az erdeinkben gyakori európai borz. A látványos, fekete alapon fehér csíkozású szőrmét viselő szkunkok rendszertanilag ugyan a ragadozók közé tartoznak, ám tulajdonképpen mindenevők, hiszen a kistestű állatokon és rovarokon kívül bogyókat és magvakat is fogyasztanak.

Az új faj számára új kifutó is készült, amely a két éve bemutatkozott, szintén észak-amerikai elterjedésű kúszósülöké mellett került kialakításra. A két állat Lengyelországból, a Lódzi Állatkertből költözött Miskolcra még a tavalyi év végén. Mivel azonban a téli időszakban ők is nyugalmi periódust tartottak, így most, a tavasz beköszöntével vehetik birtokba új otthonukat, ahol már látogatóink is megtekinthetik őket.

– Krajnyák Zoltán, zoopedagógus, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –
hirdetés


hirdet�s