Bemutatkozó film a különdíj

Hazánkban és Európában egymást követték ősszel az élelmiszeripari kiállítások, amelyeken a termékeivel részt vett az érpataki székhelyű Kaiser 2000 Kft. is.

A napokban a kölni kiállításon mutatkozhatott be a cég 10-12 vállalattal együtt. A magyar kiállítókat az Agrár Marketing Centrum fogta össze, egy közös standon mutatták be kínálatukat. Németországban nem ismeretlenek az érapataki üzemben készült nedűk, Berlinnel már két éve állnak üzleti kapcsolatban. Ezért tartotta fontosnak a cég vezetése, hogy most a kölni kiállításon is ott legyenek.

A nyáron megkezdődött kiállítási szakasz a kölni bemutatóval lezárult – tájékoztatta lapunkat Papp József ügyvezető igazgató. – Voltunk többek között Tiszaújvárosban, a hortobágyi hídi vásárban, részt vettünk az OMÉK-en, ahol az élelmiszeripari fődíjat az újfahértói fürtös meggypálinkánk nyert emeg. Szeptember elején az Országházban a Magyar Termék-nagydíjat vehettük át a Zsindelyes pálinkacsaládért, a már említett meggypálinkáért, a nemes házipálinka pedig dicsérő oklevelet kapott. Elnyertük az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségének szakmai különdíját is. Ez a különdíj két részből áll: egyrészt készül rólunk egy 3 perces televíziós bemutatkozó film, másrészt a 2006-os Foodapesten egy 10 négyzetméteres stand bérleti díját az ÉFOSZ kifizeti. Novemberben a Paprika-televízióban lesz öt cégről egy film, amelynek részeként a Zsindelyes pálinkafőzőt is bemutatják.

– Magyar László –