Friss hírek

2009.11.11. 20:09

Õsszel is lesz Múzeumok Éjszakája

<p>Nyolcvan múzeumban és kulturális intézményben tartanak nyitva országszerte november 14-én, szombat éjszaka. A Múzeumok Õszi Éjszakáját idén rendezik meg elõször. Schneider Márta, a kulturális tárca szakállamtitkára szerdán elmondta, hogy az intézményekben zenével, tánccal és sok más programmal várják az érdeklõdõket. Hozzátette, hogy a rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni.</p>

A fõvárosban 31, vidéken pedig 49 múzeum, kulturális és mûvelõdési intézmény tart majd nyitva szombat éjszaka. Schneider Márta elmondta, hogy az idén elsõ alkalommal megrendezendõ Múzeumok Õszi Fesztiválja a Múzeumok Õszi Fesztiválját zárja le. A szakállamtitkár beszélt arról is, hogy nagy az igény az ilyen rendezvényekre, hiszen a nyári Múzeumok Éjszakáján is több mint 380 ezren vettek részt, pedig rossz volt az idõ.

Budapesten a felnõttek 1300 forintért, míg a gyerekek 600 forintért vásárolhatnak karszalagot, amely szombaton este hattól éjfélig érvényes. 6 éves kor alatt pedig nem kell fizetni. A karszalaggal ingyen lehet felszállni a Múzeumbuszokra és délután négytõl a BKV járataira is. A vasút pedig 33 százalékos kedvezményt biztosít.

A programokról bõvebben a www.muzeumokejszakaja.hu oldalon lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!