Belvárosi udvar-ügy: a MIK Zrt. válasza

Belvárosi udvar-ügy: a MIK Zrt. válasza
Miskolc – A Borsod Online megkeresésére a Széchenyi és Kazinczy utca sarkán lévő épülettel – az azzal kapcsolatban született írásunkra reflektálva – az alábbi tájékoztatást adta szerkesztőségünknek a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

“A Széchenyi u. 31-33. szám alatti épületben lévő helyiségeket a bérlők érvényes szerződés alapján használják, melyek közül az egyik üzlet határozott idejű szerződése hamarosan lejár.” – áll a MIK Zrt. közleményében.

 ”A helyiségek használóinak a figyelmét felhívjuk arra, hogy a rendeltetésszerű használat során legyenek figyelemmel üzlethelyiségük közvetlen környezetére is. Ezzel kapcsolatban a polgármesteri hivatallal felveszük a kapcsolatot és amennyiben szabálytalanságot észlelünk, a szükséges intézkedéseket megtesszük. A szóban forgó épülettömböt ezt követően is fokozottan figyelemmel kísérjük. A levélíró által kifogásolt, az udvar hátsó részében lévő üres épületet a MIK Zrt. zárta le annak érdekében, hogy oda illetéktelen személyek, hajléktalanak ne költözhessenek be. A szóban forgó ingatlant rendszeresen ellenőrizzük, többek között a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében is. A Széchenyi u. 33. szám alatti ingatlan műemléki védettséget élvez, ezért jelenleg nem lehet a lezárt, üres épületet lebontani. Az udvaron engedély nélkül tárolt lakókocsi elszállítására az ott lakó tulajdonost felszólítottuk. A vendéglátóegységek üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekben a polgármesteri hivatal hatósági osztálya az illetékes.”


Előzmény:

“Iszoldák”, szeméthegy, roncs – Olvasónk írja

boon | 2010.05.12 15:53
Miskolc – „Régen szeretnék valamilyen fórumon segítséget kérni, vagy legalább a figyelmet ráirányítani egy nagyon régi problémára Miskolc belvárosában!” – kezdi levelét Olvasónk.