Belső hangnak engedelmeskedve szúrt fejbe egy 16 éves diák egy fiatalembert

Elmondása szerint egy belső hangnak engedelmeskedve szúrt fejbe egy 16 éves diák egy fiatalembert hétfőn Esztergomban. A fiú már úgy indult el otthonról, hogy magához vett egy kést, elmondása szerint attól tartott, hogy valaki az életére tör. Esztergom belvárosában egy a barátnőjét váró fiatalhoz lépett oda, megkérdezte tőle, hogy ő e a gyilkos, majd fejbe szúrta. A fiatalember könnyebben sérült, a késes fiú hazaszaladt, a rendőrök ott fogták el.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek kedden elmondta, hogy a fiatalembert őrizetbe vették és szakértőket, köztük elmeszakértőt rendeltek ki az ügyben.

A 16 éves diák hétfőn reggel azzal ébredt, hogy úgy érezte, valaki az életére tör. Ezért egy 14 centiméteres pengéjű kést vett magához. Délután Esztergom belvárosában egy üzlet előtt álldogált, mikor a szemközti kollégium előtt meglátott egy fiút, odalépett hozzá és megkérdezte, hogy ő e a gyilkos. A fiatalember közölte, hogy ő csak a barátnőjét várja. Erre kést rántott és a barátnőjére várakozó fiú fejébe szúrta. A szúrás nem okozott súlyos sérülést, a késes fiú hazaszaladt. A rendőrök ott fogták el. Kihallgatásakor elmondta, hogy tudja mit tett, de egy belső hangnak engedelmeskedett és csak magát akarta megvédeni az általa gyilkosnak vélt fiútól.