Friss hírek

2011.02.02. 16:56

Újabb kitelepítések a belvíz miatt

<p>A belvíz miatt újabb négy embert kellett kitelepíteni, ezúttal a Pest megyei Tápiószőlősön. Az ár-, illetve belvíz miatt kedden 12 megye 166 településén kellett védekezni, árvízi készültség 130 kilométer hosszon volt. Ez a szám az előző naphoz képest nem változott. A belvízzel elöntött területek nagysága azonban valamelyest csökkent.</p>

1193 ember - ennyien dolgoztak az ár-, illetve belvíz elleni védekezésben kedden. Összesen 12 megye 166 településén zajlottak az ezzel kapcsolatos munkálatok. Az árvízben érintett területek nagysága nem változott, továbbra is 130 kilométer hosszan van készültség. Ebből 86 kilométeren - a Hortobágy-Berettyó felső szakaszán - másodfokon, 44 kilométeren, a Takta Taktaföldvár Inérháti szakaszán pedig elsőfokon kellett védekezni.

A belvízzel elöntött területek nagysága ezzel ellentétben valamelyest csökkent: jelenleg 324.900 hektár áll víz alatt, amelyből 180.700 hektár vetés-, illetve szántóterület. Kitelepítésekre viszont ismét szükség volt: a Pest megyei Tápiószőlősön újabb négy embernek kellett elhagynia az otthonát - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdai közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!