Belevágtak a közepébe

Belevágtak a közepébe
Ózd – Hétfőn megérkezett Ózdra a junior kézilabda válogatott, és még aznap két edzéssel hangolta rá a csapat tagjait a világbajnoki selejtezőkre a Tóth László, Juhász István edzőpáros.

Mint ismert, a fiatalok előtt komoly feladat áll, hiszen péntektől vasárnapig az ózdi sportcsarnokban vívhatják ki a soron következő, macedóniai világbajnokságon való részvételt.

A 2005-ös vb-bronzérmes együttesből csupán a Dunaferr kiválósága, Nagy Kornél maradt meg „hírmondónak”, a szakvezetésnek tehát egy új és ami a legfontosabb: ütőképes együtteset kellett összeverbuválnia. A srácok tudják, hogy komoly kihívás előtt állnak, hiszen a csoportban a mieinken kívül két tavalyi EB-résztvevő, Franciaország és Csehország, valamint Luxemburg kapott helyet.

Szép emlékek

– Jó ide visszajönni, hiszen az ózdi sportcsarnokhoz kellemes élmények kötnek – válaszolt lapunk kérdésére Nagy Kornél, aki nem mellesleg már bemutatkozott a felnőtt nemzeti együttesben is. – Szűk két évvel ezelőtt a junior vb-n fantasztikus hangulatú csoportmeccset játszottunk itt Izraellel, tavaly ősszel pedig az izlandiak elleni barátságos találkozón a nagyok között is pályára léphettem. A mostani feladat sem lesz egyszerű, de hiszek ebben a fiatal együttesben, hogy az ózdi közönség támogatása mellett sikerül kiharcolnunk a továbbjutást.

Kevés az infó

A mieink az ellenfelekről ugyan begyűjtöttek néhány videofelvételt, de ezek kivétel nélkül mind a tavalyi EB-n készültek. Luxemburg abszolút zárt könyv a magyarok előtt, és a francia valamint a cseh válogatottról is kevés az információ.
Ettől függetlenül a gárda rendkívül elszánt. Kedden délután az NB I/B-s Ózdi KC ellen vívott felkészülési találkozót a junior válogatott, szerdán és csütörtökön pedig egy-egy edzés, valamint levezetésként videózás szerepel a programban. Pénteken pedig megkezdődik a háromnapos menetelés, remélhetőleg teltház előtt, az ózdi sportcsarnokban.

Marosréti Ervin