„Belekóstoltunk” a színházi évadba Miskolcon

„Belekóstoltunk” a színházi évadba Miskolcon
Miskolc – 194 palacsintát osztottak szét a Miskolci Nemzeti Színház színészei vasárnap.

Nagyon finom, és jól is esik a meleg palacsinta ebben a hűvös időben – mondta Szabó Erika, mielőtt beleharapott az ízes édességbe. Vasárnap délelőtt ő is kilátogatott barátnőjével a Miskolci Nemzeti Színház immár hagyományos, szabadtéri évadnyitójára. Az időjárás valóban nem kedvezett a programnak, de ennek ellenére sokan voltak kíváncsiak a színház művészeire, a koncertekre, a zenekar és a Miskolci Balett műsorára. A kisebbek sem maradtak program nélkül: kalandjáték, óriásszínező és musicalmesék szórakoztatták a gyerekeket. Este pedig a társulat tagjainak zenés műsorát nézhették meg a vendégek.

Találkozhatok a színészekkel, olyan családias a hangulat.” Kováts Imréné Ilona

szinhazi-uj-evad-behari10-st

Limitált palacsinta

A palacsintáért már kora délelőtt sokan sorakoztak, hiszen limitált számban készült: a 194. évad tiszteletére 194 lekváros palacsintát sütöttek ki a teátrum művészei. De nem csak a palacsintát kóstolhatták meg az érdeklődők, a következő évad műsoraiból is kaptak „ízelítőt” a miskolciak. Színitanodás diákok segítségével ugyanis a repertoárba került előadások rövid történetét, hátterét ismerhették meg.

– Igazából a régiségvásárra jöttünk ki, de a színház előtt megláttam a műsort, és ez most jobban érdekel – árulta el Horváth Katalin. – Nagy színházrajongó vagyok, szinte minden előadást megnézek, és már alig várom, hogy a következő évad is elinduljon. Imádom a miskolci színészeket, az előadások hangulatát. Jó itt színházba járni.

szinhazi-uj-evad-behari05-st

Amíg beszélgettünk, Katalin barátnője is megérkezett egy palacsintával, amin igazságosan megosztoztak. „Ha tudom, hogy itt ilyen programok vannak, az unokámat is hozom, biztos élvezte volna a rajzolást” – mutatott Erzsébet az óriásszínezőre, ahol a gyerekek valóban szívesen töltötték idejüket.

szinhazi-uj-evad-behari03-st

Családias hangulat

– Nagyon jópofa ez a nyilvános évadnyitó, szeretem, mert találkozhatok a színészekkel, olyan családias a hangulat – ezt már Kováts Imréné Ilona mondta. – Reggel féltem, elmossa az eső a rendezvényt, de ha nincs is nyári meleg, legalább nem esik. A régiségvásárral együtt igazi forgatag van a főutcán, jó ezt látni, megélni.

Ilonától azt is megtudtuk, ha teheti, gyakran jár színházba, és ez az idén sem lesz másképp. Nagyon várja a Marica grófnőt, és Neil Simon vígjátékát, a Furcsa párt. „Az operettet nagyon szeretem, Kálmán Imrét különösen. A musicalt is, és láttam, a Kabarét is bemutatják az idén…Meglátjuk, milyen lesz, mert a film után szerintem nehéz jobbat mutatni” – tette hozzá.

szinhazi-uj-evad-behari23-st

„Annát nem tudom elvinni az óriásszínezőtől” – mondta egy édesanya. Persze igazából nem volt bosszús a négyéves kislányra, sőt ő maga is leült az apró székre, hogy segítsen a gyereknek rajzolni.

„Kijöttünk a családdal, mi célirányosan a színházhoz, a szüleim pedig vásárolgatni. Igazi családi program, utána hazamegyünk ebédelni, délután pihenés, de este visszajövünk még a színházi évadnyitóra. Az idő lehetne estére egy picit jobb” – mondta reménykedve Anna édesanyja.

szinhazi-uj-evad-behari18-st

Este a Déryné-kertbe várták az érdeklődőket, ahol a színház társulata mutatkozott be Ki mit szeret címmel egy fergeteges zenés-táncos-verses esten. A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárult az este: a színészlakások falán elevenedett meg a színház 194. évada.

ÉM-NSZR