Belehalt sérüléseibe a szirmabesenyői zárkában bántalmazott fiatalkorú

Akt.:
Belehalt sérüléseibe a szirmabesenyői zárkában bántalmazott fiatalkorú
Miskolc, Szirmabesenyő – Egy 17 éves férfi verte halálra zárkatársát a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében.

A vádlott férfi 2017 februárjában előzetes letartóztatásban volt a fiatalkorúak börtönében. Vele egy zárkában helyezték el a szintén letartóztatott 17 éves fiút. Az idősebb azonnal rászállt a nála gyengébb testalkatú fiúra és az esti órákban verekedést kezdeményezett vele.

szirmabesenyo1_650

Eszméletlenre verte

A fiú ebbe nem akart belemenni, de végül kiállt a kihívó ellen. Két zárkaellenőrzés közti időben a férfi több alkalommal ököllel fejen ütötte, majd a földre kerülő fiú fejébe többször belerúgott. A bántalmazás során a fiú többször elvesztette eszméletét, de támadója mindig fellocsolta vízzel, majd folytatta a verést.

A csetepaté után a megtámadott fiú felmászott ágyára aludni. Reggelre kómába esett. Kórházba szállították, de a bántalmazás következtében kialakult koponya és agysérülés következtében, anélkül hogy eszméletét visszanyerte volna, két hónap múlva meghalt. Halálát a férfi ütései és rúgásai okozták.

szirmabesenyo2_650

Rablások miatt már elítélték

Az időközben rablások miatt jogerősen hét év börtönre ítélt vádlottal szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt fiatalkorúak börtönbüntetését és közügyektől eltiltást indítványozott.

– Szaniszló Bálint –