Bekő Balázs: A gyors gondolkodás hozhat jó eredményeket

Akt.:
Grumic szerezte a DVTK első gólját az Olimpia Satu Mare elleni edzőmeccsen
Grumic szerezte a DVTK első gólját az Olimpia Satu Mare elleni edzőmeccsen - © Fotó: Homoky György
Miskolc – A DVTK vezetőedzője szerint jóval bővebb lesz az eszköztáruk a szombaton mutatottól.

Bekő Balázs első diósgyőri ankétján vett részt szombaton este, amelyen számtalan kérdést tettek fel neki, s nagyjából ugyanennyi közös képen való szereplésre kérték fel. Így hát nem csoda, hogy ő volt az utolsó, aki elhagyta a Napos oldal előtti teret. Most ízelítőt kapott a diósgyőri érzésből, szeretetből… – mondtuk a klubház hátsó bejáratánál a trénernek.

– Ez így van, hihetetlen volt… – vágott bele Bekő Balázs. – Ez mindenképpen újdonság a számomra, hogy ennyien kijöttek az edzőmeccsre és több százan maradtak az ankétra. Amikor az ember megkérdezi magától, hogy mit és miért tesz a futballban, és közben meglát ennyi szurkolót, akkor azt válaszolja magában, hogy ezért…

dvtk_anket_25

Fontos fegyver

Az edzőmérkőzés nagy részét kontroll alatt tartotta a DVTK, de azért még akadnak olyan részek, amelyen, amelyeken lehet javítani.

– Azt azért tudni kell, hogy még nem vagyunk frissek – tette hozzá a piros-fehérek vezetőedzője. – Ezen a héten a dinamikára helyeztük a hangsúlyt, és egyszerre a kettő nem megy. A jövő hét elején ez még hangsúlyosabb lesz és utána pedig abszolút az lesz a fontos, hogy frissek legyünk, és itt nem csak a fizikális frissességre gondolok, hanem a mentális frissességre is, hiszen a fej határoz meg mindent. Márpedig ha ez rendben van, és gyorsan tudunk gondolkodni, akkor ez a csapat képes bárki ellen jó eredményt elérni.

A Diósgyőr szakmai vezetője – amint azt a drukkerek előtt is megfogalmazta – nem játszott ki minden kártyát a felkészülési összecsapáson, de azért azt lehetett látni, hogy kik lehetnek a pontrúgók: Koman, Barczi, Bognár

– Az eszköztárunk azért nyilván bő lesz, bővebb attól, mint ami most lejött, de többet azért nem szeretnék elárulni, mert ez azért egy fontos fegyver a mai labdarúgásban – titokzatoskodott a DVTK vezetőedzője.

dvtk_anket_26

Nehezebb eset

Volt néhány játékos, aki nem kapott, kaphatott lehetőséget az utolsó felkészülési meccsen, róluk Bekő Balázs az alábbiakat nyilatkozta:

Griffiths sérült, a legoptimálisabb verzió vele kapcsolatban az, hogy ha minden rendben megy, akkor két-három héten belül visszajöhet. Tamás Márk rendben van, ő meccshiánnyal küzd, most még nem akartam kockáztatni azt, hogy esetleg megsérüljön, vagy egyéb történjen vele. Akár már a következő hét végén rendelkezésre állhat, de ha nem, akkor a Ferencváros elleni mérkőzés hetében. Kim picivel nehezebb eset, neki olyan derékproblémája van, ami hosszabb kúrát igényel, amennyiben ez befejeződik, akkor még fel kell őt építeni, tehát nem gondolom, hogy a szezon első felében fog tudni úgy játszani, ahogyan például a tavalyi szezon végén.

– Molnár István –Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – FC Olimpia Satu Mare (román II.)
2-1 (1-0)

Diósgyőr, 1800 néző. V.: Nagy R.

DVTK: Antal – Eperjesi (Németh M., 56.), Lipták, Kovács G., Husic – Egerszegi (Halmai, 70.) – Nikházi, Koman (Bognár, 58.), Boros (Kitl, 46.) – Bacsa (Barczi, 46.), Grumic (Takács, 42.). Vezetőedző: Bekő Balázs.
Olimpia Satu Mare: Baican – Ciul, Onicas, Heil, Muntean – Rus (Lukacs, 46., Simon, 80.), Villand (Tillinger, 46.), Chivari (Donca, 46., Ionescu, 80.), Selagga (Gulya, 46.) – Markus (Cadar, 46.), Salageanu (Faur, 46.). Vezetőedző: Tiberiu Csik.

Gólszerző: Grumic (6.), Lipták (48.), ill. Cadar (59.).

hirdetés
hirdet�s