Friss hírek

2010.10.22. 12:30

Hende Csaba: A rendszerváltozás egyik legnagyobb adóssága, hogy nem lett újra nemzeti intézmény a honvédség

<p>A rendszerváltozás egyik legnagyobb adóssága, hogy a Magyar Honvédség nem lett újra valódi nemzeti intézmény és nem szerezte vissza az egész társadalom megbecsülését - ezt mondta a honvédelmi miniszter pénteken Budapesten, egy október 23-a alkalmából tartott rendezvényen. Hende Csaba szerint a sorkötelezettség eltörlésével a helyzet csak tovább romlott, az emberek és különösen a legújabb generáció, nem ismeri és nem is érti a honvédség munkájának fontosságát, szépségét. Pedig - a politikus megfogalmazása szerint - honvédnek lenni a legszebb és a legjobb dolog.</p>

Hende Csaba leszögezte azt is, hogy a kormány ismét nemzeti intézményként kezeli a Magyar Honvédséget.

A tárcavezető köszönetét fejezte ki a katonáknak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményükért. Felidézte a nyári árvizek idején a helytállást, illetve legutóbb, a vörösiszap-katasztrófa kapcsán a segítségnyújtást. Azt mondta, hogy olyan elszántságot és elkötelezettséget tapasztalt a honvédségnél, "ami a legszebb korszakokat idézi".

A miniszter beszéde után számos kitüntetést adott át, köztük a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikereszt katonai tagozatát, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt katonai tagozatát, illetve a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt katonai tagozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!