Békefutás a selyemrétivel

Jó ügyért futottak
Jó ügyért futottak - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A diákok meghatottan vették kézbe a sok országot bejárt fáklyát.

A Peace Run (Békefutás) 6 földrész 150 országát érintő váltófutás, Magyarország az idén tizenkilencedik alkalommal kapcsolódott a programba. Az útvonal Ártándon indult és Bánrévénél ért véget. A futók június 3-án délelőtt érkeztek Miskolcra, a Selyemréti Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába, írta lapunknak Tamáska Varga Ákos, az intézmény pedagógusa.

Megtudtuk tőle, a fáklyát – amely többek között II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya kézlenyomatait és jókívánságait őrzi – az iskola minden tanulója meghatottan vette kézbe. A vendégek közös éneklésre invitálták a gyerekeket, a dal egyik sora pontosan közvetítette a rendezvény alapgondolatát: „Velünk hoz egységet és lesz teljes a holnapi fénysugár!” A futócsapat oklevéllel és ajándékokkal dokumentálták a iskola részvételét a programban, majd indultak tovább a hosszú útra. A csapathoz csatlakoztak a selyemréti diákok is.

A Peace Run, fogalmaz Tamáska Varga Ákos, végigvonul a településeken, országokon és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot és örömöt hirdet.

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s