Bekamerázzák Hódmezővásárhely belvárosát

Térfigyelő kamerákkal szerelik fel Hódmezővásárhely belvárosát. A rongálók ellen próbál így védekezni a város. A padok összetöréséből, a játszóterek megrongálásából és a virágágyások kitaposásából évente több mint 10 millió forintos kára van a városnak. A kamerák képeit a rendőrség figyeli majd. Egyetlen játszótéren több mint százezer forintos kárt okoztak a rongálók. A város többi pontján […]

Térfigyelő kamerákkal szerelik fel Hódmezővásárhely belvárosát. A rongálók ellen próbál így védekezni a város. A padok összetöréséből, a játszóterek megrongálásából és a virágágyások kitaposásából évente több mint 10 millió forintos kára van a városnak. A kamerák képeit a rendőrség figyeli majd.

Egyetlen játszótéren több mint százezer forintos kárt okoztak a rongálók. A város többi pontján padokat törnek, virágágyásokat taposnak szét és falakat firkálnak össze. A legtöbb kárt a hétvégi szórakozásból hazafelé tartók okozzák.

A felújításokra és helyreállításokra a város évente több mint 10 millió forintot költ. Ezért döntöttek: a rongálókat úgy fékezik meg, hogy kamerákkal figyelik a tereket és parkokat. Az eddigi tervek szerint a nyáron kezdik felszerelni a kamerákat, amelyeket közvetlenül a rendőrségre kötnek majd be. Addig pedig a rongálók által leginkább kedvelt helyeket a rendőrség és a polgárőrség fokozottabban figyeli.